Aracın kasko değeri nasıl belirlenir?

İçindekiler:

  1. Aracın kasko değeri nasıl belirlenir?
  2. Kasko pert aracın yüzde kaçını öder?
  3. Kasko Değer Listesi nedir?
  4. Kasko neden pahalı?
  5. Kaç model araçlara kasko yapılır?
  6. Pert olan aracın parası ne zaman ödenir?
  7. Kasko değeri yüksek araçlar hangileri?
  8. Kasko değer Listesi ne zaman güncellenir?
  9. Araç kasko neden yüksek çıkar?
  10. 2007 model araca kasko yapılır mı?
  11. Araç kasko kaç yaşındaki araçlara yapılır?
  12. Aracın kasko değeri nasıl yükseltilir?

Aracın kasko değeri nasıl belirlenir?

Kasko değeri; araç marka, model ve üretim yılı doğrultusunda belirlenir ve aracınızın ortalama piyasa değerini belirtir. Yani aracın modeli, markası ve üretim yılı, aracınızın piyasa değerinde olduğu gibi kasko sigortasının fiyatını belirlemede de doğrudan etkilidir.

Kasko pert aracın yüzde kaçını öder?

Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki her araç pert olmaz. Aracınız pert olabilmesi için onarım bedeli kaza öncesi araç bedelinin @ 'ını geçmesi gerekli.

Kasko Değer Listesi nedir?

Motorlu kara taşıtları kasko değer listesi belirlemede araçların markası, modeli, motor hacmi ve üretim yılı gibi kriterler baz alınır. ... Bu şekilde araç hasar tazminatı sigorta şirketi tarafından poliçede belirtilir ve araçta kaza durumu oluşursa tazminatın ödenmesi bu listeye göre yapılırdı.

Kasko neden pahalı?

Kasko prim tutarları üzerinde belirleyici olan en önemli etkenlerden birisi araç modeli. Aracın sıfır ve ikinci el olması prim tutarlarından farklılık oluşturabiliyor. Ayrıca spor bir araba ile aile arabası arasında kaza riskleri farklı olduğu için fiyatlarda değişiklik gözlenebiliyor.

Kaç model araçlara kasko yapılır?

Araç kasko yaş sınırı, 15 yaş olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar.

Pert olan aracın parası ne zaman ödenir?

4-Kasko Pert Ödeme Süresi Genel şartlarda uyarınca bir tazminat ödemesi olan pert ödemesi; hasar ihbarı eksiksiz yapılması ve hasara eksper atanmış ise eksper raporunun tesliminden itibaren en geç 10 işgünü içerisinde ödenmelidir.

Kasko değeri yüksek araçlar hangileri?

Kasko Değeri Yüksek Araçlara Örnekler
  • Renault Clio: 120.050 TL (Ortalama Kasko Değeri)
  • Fiat Egea Sedan: 106.200 TL.
  • Honda Civic: 132.000 TL.
  • Volkswagen Passat: 236.800 TL.
  • Hyundai Tuscon: 146.288 TL.
  • Peugeot 301: 96.350 TL.
  • Dacia Duster: 122.900 TL.

Kasko değer Listesi ne zaman güncellenir?

Kasko Değer Listesi Ne Zaman Güncellenir? Kasko şirketleri yayınlanan liste ile bağlı olduklarından bu liste her ay yenilenir.

Araç kasko neden yüksek çıkar?

Güçlü motora sahip araçlar trafikte kaza yapma riski yüksek olmasından dolayı kasko bedelleri yüksek çıkıyor. Bu nedenle ortalama bir araç seçilerek kasko primi düşük tutulabilir. Trafikteki siciliniz de kasko fiyatlarını etkiliyor. Özellikle hız ihlali yapan sürücünün kasko primi yüksek çıkabilir.

2007 model araca kasko yapılır mı?

Her model ve türdeki araçlar için Kasko yaptırılabilir ancak belirli bir yaşı geçmiş olan araçlar, bu hizmetten yararlanamamaktadır. Kısacası, aracın korunması için gerekli bir uygulama olan Kasko sigortası, araç yaşına göre değişim göstermektedir. Bu durum sigorta fiyat ve şartları için de geçerlidir.

Araç kasko kaç yaşındaki araçlara yapılır?

Kasko sigortası yapılırken “kasko yaş sınırı” dikkate alınmaktadır. Araç kasko yaş sınırı, 15 yaş olarak belirlenmiştir. Türkiye Sigortalar Birliği esaslarına göre aracın yaş sınırı 15 yılı aşıyorsa sigorta şirketleri aracı güvence altına alamazlar.

Aracın kasko değeri nasıl yükseltilir?

Aracın marka ve modelinin sahip olduğu özellikler kasko değerini arttırabilmektedir. Aracın yaşı konusunda ise araç yaşı ne kadar artar ise kasko bedeli o kadar azalmakta olmasına karşılık kasko primi artmaktadır. Araç yaşının az olmasında ise kasko bedeli artış göstermektedir.