Gümrük müşavirliği sınavından kaç puan almak gerekir?

İçindekiler:

  1. Gümrük müşavirliği sınavından kaç puan almak gerekir?
  2. Gümrük müşavirliği sınavına kaç kez girilir?
  3. Gümrük müşavirliği zor mu?
  4. Okuyan Gümrük Müşavirliği ne iş yapar?
  5. Gümrük müşavirliği nedir maaşı?
  6. Gümrük müşavirliği nedir?
  7. Okuyan gümrük Müşavirliği sahibi kimdir?

Gümrük müşavirliği sınavından kaç puan almak gerekir?

MADDE 568 - (1) Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi yüz tam puan üzerinden yapılır. (2) Gümrük müşavirliği yazılı ve sözlü sınavlarının her birinden yetmiş veya üzerinde puan alanlar başarılı sayılır. (3) Gümrük müşavir yardımcılığı yazılı sınavından altmış veya üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.

Gümrük müşavirliği sınavına kaç kez girilir?

Gümrük müşavirliği ve gümrük müşavir yardımcılığı sınavlarına en fazla üçer kez girilebilir.

Gümrük müşavirliği zor mu?

Gümrük Müşavirliği ve Gümrük Müşavir Yardımcılığı mesleği zor, fakat işin ehli olunduğu zaman ise oldukça keyifli bir meslektir. Her iki ünvanı alabilmek için de bir takım şartlar gerekmektedir. Bu şartların en önemlisi en fazla 3 kere girilebilen Sınav şartıdır.

Okuyan Gümrük Müşavirliği ne iş yapar?

Başta İstanbul ve doğu marmara olmak üzere gümrük ve ticaret bölge müdürlüklerine bağlı tüm gümrüklerde sabit personel ve ofisleri ile ortaklarına hizmet vermekte olan okuyan gümrük müşavirliği müşteri taleplerine cevap verebilecek yeterliliğe sahip bir yapıdır.

Gümrük müşavirliği nedir maaşı?

Gümrük Müşaviri Maaşı Ne Kadar? Gümrük müşaviri maaşı 2019 yılında önemli bir artış yaşadı. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de son yıllarda mesleğe olan ilginin oldukça fazla olması. Gümrük müşavirleri, aylık olarak 6 Bin TL ile 10 Bin TL arasında bir maaş almaktadır.

Gümrük müşavirliği nedir?

Gümrük müşaviri, gümrük belgelerini hazırlamak, malların ithalatını ve ihracatını kolaylaştırmak için gönderilerin tüm geçerli yasalara uygun olduğunu denetlemekle sorumludur.

Okuyan gümrük Müşavirliği sahibi kimdir?

Cuma Alp - Okuyan Gümrük Müşavirliği - Okuyan Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. | LinkedIn.