Işe iade davası sonuçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Işe iade davası sonuçları nelerdir?
  2. Kıdem ve ihbar tazminatı alan işçi işe iade davası açabilir mi?
  3. Işe iade davasında karar ne zaman kesinleşir?
  4. Mahkeme kararı ile işe geri iade edilen işçi işveren tarafından ne zaman işe başlatılır?
  5. Işe iade davasında karar kesinleşmeden vekalet ücreti icraya konulabilir mi?

Işe iade davası sonuçları nelerdir?

İşçi işe iade davası neticesinde işe başvuru yapmışsa ve işveren de işçiyi işe başlatmışsa, geçersiz hale gelmiş fesih nedeniyle ödediği ihbar ve kıdem tazminatını talep edecektir. Burada tüm tazminatların işçi tarafından ödenmesi yerine, kendisine yapılacak ödemeden mahsup edilmesi gereklidir.

Kıdem ve ihbar tazminatı alan işçi işe iade davası açabilir mi?

İhbar ve Kıdem Tazminatı Aldıktan Sonra İşçi İşe İade Davası Açılabilir Mi? İşveren işçinin iş sözleşmesini feshetmesiyle birlikte kıdem ve ihbar tazminatını da işçiye ödeyebilir. Ancak tazminata dair ödeme yapılması işçinin işe iade davası açmasına engel değildir.

Işe iade davasında karar ne zaman kesinleşir?

İlk derece mahkemesinde işe iade davasının sonuçlanması durumunda taraflar tefhim ya da tebliğ ile hükümden haberdar olurlar ve temyiz süresi işlemeye başlar. Bu kararın temyiz edilmemesi üzerine teſhim veya tebliğden itibaren 8 günün sonunda karar kesinleşir.

Mahkeme kararı ile işe geri iade edilen işçi işveren tarafından ne zaman işe başlatılır?

İşe iade davasını kazanan işçi, mahkeme kararının tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde işe başlamak için işverene yazılı olarak başvurmalıdır. İşverenin de davayı kazanan işçiyi 30 gün içinde işe başlatması gerekir.

Işe iade davasında karar kesinleşmeden vekalet ücreti icraya konulabilir mi?

Ayrıca, tespit hükümleriyle birlikte verilen yargılama giderleri ve vekâlet ücretine ilişkin kararın da kesinleşmeden ilamlı icra takibine konu edilmesi hukuka uygun değildir.