Makat fitil ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Makat fitil ne işe yarar?
  2. Fitil nasıl kullanılıyor?
  3. Fitil nasıl kullanılır vajina?
  4. Procto Glyvenol fitil nasıl kullanılır?
  5. Fitil hangi pozisyonda?
  6. GYNO Lomexin fitil nasıl kullanılır?
  7. Procto Glyvenol hapı ne işe yarar?
  8. Ateş düşürücü fitil ne kadar sürede etki eder?
  9. Fitilden sonra ne kadar beklemeli?
  10. GYNO Lomexin 600 mg 2 ovül nasıl kullanılır?

Makat fitil ne işe yarar?

Kortos fitil (supozituvar); içerdiği kortizon sayesinde şişlik ve kaşıntıyı azaltır, kortizonun ciltte yapabileceği başka sorunlar sebebiyle uzun süre kullanılmamalıdır. Günde iki defa uygulanabilir.

Fitil nasıl kullanılıyor?

Yerleştirilecek fitil bu alete koyularak vajinaya eklenebilir. Fitil ayakta ya da yatarak yerleştirilebilir. İdeal olan ve kolay olan ise yatarak yerleştirmektir. Temizlik, hijyen ve iğnesiz enjektör kullanımına dikkat edilerek bu işlem yapılabilir.

Fitil nasıl kullanılır vajina?

Fitili kullanmak için doktorunuzun tavsiye ettiği kadar dozu vajina ağzından içeri doğru itmeniz yeterlidir. İşlemin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi için fitili uygularken sırt üstü uzanabilir ve dilerseniz kalçanızın altına yastık koyarak fitilin geçişini hızlandırabilirsiniz.

Procto Glyvenol fitil nasıl kullanılır?

PROCTO-GLYVENOL'ü hemoroid belirtileri kaybolana kadar sabah ve akşam 1 supozituvar kullanmalısınız. Belirtiler azaldığında doz günde 1 supozituvar olacak şekilde azaltılabilir.

Fitil hangi pozisyonda?

Vajinal Supozituar (Fitil) Kullanımı Sırt üstü uzanın dizleriniz göğsünüze doğru bükün veya ayakta iken dizlerinizi hafifçe bükün. Aplikatörü zorlamadan gittiği kadar nazikçe vajinanıza koyun.

GYNO Lomexin fitil nasıl kullanılır?

Gece yatarken yalnızca 1 GYNO-LOMEXIN® 600 mg Ovül 1 kere vajina derinliğine uygulanmalıdır.

Procto Glyvenol hapı ne işe yarar?

PROCTO-GLYVENOL, Iç ve dış hemoroidlerin (anal/rektal bölgede ağrı, kaşıntı ve acıya neden olan damar şişliği) tedavisinde kullanılır.

Ateş düşürücü fitil ne kadar sürede etki eder?

Ateş düşürücüler 30 dakika – 1 saat arasında etki göstermeye başlar. Ölçtüğünüz ateş 1 aydan büyük çocuklarda koltuk altı ve deri üzerinden 38 derece ve üstü, popodan (Anüsten) 38.5 derece ve üstü ise bu uygulamayı (1-2-3-4-5-6. basamakları) 1 saat süreyle tekrar edin.

Fitilden sonra ne kadar beklemeli?

Aplikatörü vajinadan çıkarın ve atın. Ancak tekrar kullanılabilirse hafifçe sabun ve suyla tamamen yıkayın ve kurulayıp kaldırın. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın. Fitilin tamamen çözülmesi bir saat kadar sürebilir.

GYNO Lomexin 600 mg 2 ovül nasıl kullanılır?

GYNO-LOMEXIN® 600 mg Ovül'ün vajinaya uygulanması: 1. Sırt üstü yatın, dizlerinizi kaldırın ve bacaklarınızı açın. 2. Ovülü, rahat olabildiğiniz kadar vajinanın derinine itin.