Ferro Sanol Duodenal kaç yaş için?

İçindekiler:

  1. Ferro Sanol Duodenal kaç yaş için?
  2. Ferro Sanol Duodenal günde kaç kez kullanılır?
  3. Kan hapını fazla içince ne olur?
  4. Ferro sanol duodenal ne işe yarar?

Ferro Sanol Duodenal kaç yaş için?

FERRO SANOL DUODENAL, yetişkinlerde ve 6 yaş ve üzerinde (20 kg vücut ağırlığından itibaren) kansızlık gelişip gelişmemesine bakılmaksızın gizli ve açık- belirgin demir eksikliğinde, özellikle gebelik ve emzirme döneminde beslenme yetersizliğinde görülen demir eksikliği anemisinde (kansızlık), çocuklukta, gebelik ve ...

Ferro Sanol Duodenal günde kaç kez kullanılır?

6 yaşın üstündeki çocuklarda (vücut ağırlığı en az 20 kg. olmalı) önerilen doz günde 1 kapsüldür. Yetişkinler ve 15 yaşından büyük gençler: Belirgin demir eksikliğinde önerilen doz günde 2-3 kapsüldür.

Kan hapını fazla içince ne olur?

Yüksek dozda alındığında hızla emilerek dolaşımda serbest halde bulunur ve bütün dokularda özellikle karaciğerde birikerek hücre ölümüne yol açabilir. Sonuçta karaciğer yetmezliği gelişir ve çocuğun kaybedilmesine neden olabilir."

Ferro sanol duodenal ne işe yarar?

Ferro Sanol, demir eksikliği anemisini tedavi etmek veya önlemek için kullanılan antianemik bir ilaçtır. Etken maddesi ferro glikokol sülfattır. Yetişkinlerde ve 6 yaş ve üzeri çocuklarda kullanıma uygundur. Piyasada damla, şurup, kapsül ve draje formlarında bulunur.