Börek nasıl yoğurulur?

İçindekiler:

  1. Börek nasıl yoğurulur?
  2. Borcamda börek nasıl yapılır?
  3. Yumusak Borek hamuru nasıl yapılır?
  4. Böreğin içine ne sürülür?
  5. Borcamda börek kaç derecede pişer?
  6. Börek sararken yufkaya ne sürülür?
  7. Yufkanın içinde ne var?

Börek nasıl yoğurulur?

Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.

Borcamda börek nasıl yapılır?

Borcamı hafifçe yağlayın ve yufkalardan birisini güzelce içine yayın. Tereyağını eritin ve bir kenarda bekletin. O sırada derince bir kaba; yumurta, rendelenmiş peynirler, doğranmış maydanoz, süt, soda, yoğurt ve kabartma tozunu koyup, güzelce karıştırın. Son olarak erimiş tereyağını ekleyin ve güzelce karıştırın.

Yumusak Borek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Böreğin içine ne sürülür?

Çıtır çıtır böreklerin püf noktaları Hazırlarken arasına kat kat tereyağı, soda ya da süt mutlaka sürün.

Borcamda börek kaç derecede pişer?

Böreğin çıtır çıtır olması içinse mutlaka böreği fırına vermeden önce fırınınızı belli bir süre ısıtmanız gerekir. - Börekler fırında 1 derece arasında pişirilmelidir.

Börek sararken yufkaya ne sürülür?

Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. -- Yufkalar arasına sürülen sosta kullanılabilecek bir diğer malzeme ise sade sodadır. Ancak yufkanın her yerine eşit derecede sürmeniz önemli bir ayrıntıdır. -- Böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ, süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün.

Yufkanın içinde ne var?

Un, su ve bir miktar tuz başka hiçbir katkı maddesi yok. Yufka işi çok kolay bir iş değil ustalık ister, 60-70 yufkayı sac üzerine koyarak demet bağlama yöntemi vardır onları ustalar yapabilir çıraklarda yapamaz.