1 tane haşlanmış yumurta kaç gram protein?

İçindekiler:

  1. 1 tane haşlanmış yumurta kaç gram protein?
  2. 1 yağda yumurta kaç protein?
  3. Tavuk yumurtasında kaç gram protein var?
  4. 1 adet yumurta kaç gram?
  5. En büyük tavuk yumurtası kaç gram?

1 tane haşlanmış yumurta kaç gram protein?

Ortalama boyutlarda 1 yumurta 50-55 gram civarıdır. İşte yumurtanın besin değerleri; 0,6 gram karbonhidrat. 6,5 gram protein.

1 yağda yumurta kaç protein?

Yine tavada kızarmış bir yumurtada sarısı dahil, yumurtayı kızartmak için kullanılan yağla birlikte toplam 7 gr yağ bulunur. Kızarmış yumurtanın 63 kalorisi yağdan gelir. Bir kızarmış yumurtada yaklaşık 6,3 gram protein içerir. 2 yumurtadan oluşan yağda yumurta 182 kalori içerir.

Tavuk yumurtasında kaç gram protein var?

Bir tanesi 14 kalori ve 1.2 gram protein sağlar. Bir tavuk yumurtası (50-65 gram) ise 70-75 kalori ve 6-7 gram protein içerir. Protein kısmı 100 gram bıldırcın yumurtasının 'ü, tavuğun ise 'dir. Bıldırcın yumurtasının vitamin B1 içeriği, tavuğun 6 katı düzeyindedir.

1 adet yumurta kaç gram?

Üretim anında farklı boyutları üzerinde öne çıkan yumurtalar için ortalama, yani yaklaşık olarak 1 yumurtanın 50 gram olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda günde 2 tane yumurta yemek sağlık açısından ciddi bir potansiyel teşkil ediyor.

En büyük tavuk yumurtası kaç gram?

Afyon, dünyanın en büyük yumurtasının Belarus'da 168 gram olarak tescillendiğini ve Güney Kore'de de bir çiftçinin 180 gram ağırlığında yumurta ürettiğini ifade ederek, şunları anlattı: ''Üyemizin çiftliğindeki bir tavuktan 1 gram arasında değişen ağırlıklarda yumurta alınıyor.