Yargıtay kararları nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. Yargıtay kararları nasıl bulunur?
  2. Yargıtay emsal kararı nedir?
  3. Yargıtay Ceza Daireleri nerede?
  4. Yargıtay 16 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  5. Yargıtay yeni bina nerede?
  6. Yargıtay da onanan dosya ne zaman infaza verilir?
  7. Yargıtay içtihadı birleştirme kararı nedir?
  8. Yargıtay Ceza Daireleri kaç tane?
  9. Yargıtay 12 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?
  10. Yargıtay 16 Ceza Dairesi kapatıldı mı?
  11. Yargitay ne zaman aciliyor?
  12. Rönesans Yargıtay şantiyesi nerede?
  13. Onanan dosya ne zaman gelir?
  14. Yargıtay kararı onarsa ne olur?
  15. Yargıtayda incelemede olan dosya ne kadar sürede sonuçlanır?
  16. Hangi yargı kararı herkesi bağlayıcı nitelik taşımaktadır?
  17. Yargıtay içtihadı birleştirme kararını kim verir?
  18. Yargıtayda olan dosya arşivde ne demek?

Yargıtay kararları nasıl bulunur?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargıtay emsal kararı nedir?

Emsal, herhangi bir uyuşmazlık dosyasında, aynı konuyla ilgili daha önce verilmiş bir kararın uygulanması durumudur. Eğer bir davada uyuşmazlık yaşanıyorsa, aynı konunun yaşandığı ve bu süreçte bir kararın verildiği geçmiş kararlar baz alınabiliyor.

Yargıtay Ceza Daireleri nerede?

Yargıtay Ek Bina Ceza Daireleri, adliyeler, Namık Kemal Mah., 92 Sok., No:3, Çankaya, Ankara, Türkiye - Yandex Haritalar.

Yargıtay 16 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Karar uyarınca, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin numarası bugünden itibaren Yargıtay 3. Ceza Dairesi olarak değiştirildi. Daire, darbe girişimi ve örgüt üyelikleri dosyalarının temyiz incelemelerini sürdürecek.

Yargıtay yeni bina nerede?

Yargıtay'ın Ankara Ahlatlıbel'de inşa edilen yeni hizmet binasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı

Yargıtay da onanan dosya ne zaman infaza verilir?

Yargıtaydaki dosyanızı takip etmeniz veya ettirmeniz cezanızın onanması halinde size ne kazandırır? Hakkınızda verilen hapis cezası 3 yılı geçmiyorsa ve cezanız Yargıtay tarafından onanarak kesinleşir ise infaz savcılığınca adresinize 10 gün içerisinde teslim olmanız gerektiğini bildirir bir çağrı kağıdı gönderilir.

Yargıtay içtihadı birleştirme kararı nedir?

İçtihadı birleştirme kararları, Resmi'de yayınlanan, benzer konularda bağlayıcı niteliği bulunan, daireler arası yorum farklıları sonucu ortaya çıkabilecek görüş ayrılığının hukuk güvenliğini olumsuz etkilemesini önlemek için belirli bir içtihadın benimsendiği kararlardır.

Yargıtay Ceza Daireleri kaç tane?

Yapılan bu değişiklerle, Yargıtay'ın 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere toplam 24 daireden oluşturulmasıyla ilgili çalışmada tamamlandı.

Yargıtay 12 Ceza Dairesi hangi davalara bakar?

Ceza Dairesi: Güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, mühür bozma, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, çocuğun soy bağını değiştirme, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'ndan kaynaklanan işler, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun gereğince açılan davalar. 12.

Yargıtay 16 Ceza Dairesi kapatıldı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Yargitay ne zaman aciliyor?

Yargıtay yeni hizmet binası ve 2021-2022 adli yıl açılış töreni 1 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Ankara'da 6 blokta hizmet veren Yargıtay, yeni yerleşkeye geçmesiyle beraber 10 blokta hizmet vermeye başlayacak.

Rönesans Yargıtay şantiyesi nerede?

Yargıtay Hizmet Binası Rönesans Şantiyesi Incek- Ankara.

Onanan dosya ne zaman gelir?

Yargıtayda verilen onama kararının dosyanız ile birlikte Yerel Mahkemeye gönderilmesi ve Yerel Mahkeme kalemince kesinleşmiş kararın infaz savcılığına bildirilmesi, hakkınızda yakalama kararı veya cezanız 3 yılın altında ise çağrı kağıdı çıkarılması bir müddet (birkaç hafta veya ay) zaman alacaktır.

Yargıtay kararı onarsa ne olur?

Yargıtayın vermiş olduğu onama kararı ile karar kesinleşmiş olacaktır; ancak itiraz yolu mümkündür. ... Yargıtay Ceza Genel Kurulu inceleme sonrasında itirazı yerinde görür ise kararı düzeltecek, onama kararını kaldıracaktır.

Yargıtayda incelemede olan dosya ne kadar sürede sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Hangi yargı kararı herkesi bağlayıcı nitelik taşımaktadır?

Danıştay içtihatları birleştirme kararları bağlayıcıdır. Bu kararların bağlayıcılığı Danıştay Kanunu'nda belirtilmiştir. Danıştay içtihatları birleştirme kararlarına, Danıştay dava ve kurulları ile idari mahkemeler ve idare uymak zorundadır (İnan, 1996: 78).

Yargıtay içtihadı birleştirme kararını kim verir?

İçtihadı Birleştirme Kararları Yargıtay tarafından verilmiş olan kararlarıdır. Anayasa Mahkemesi kararlarını Genel Kurul'da verir.

Yargıtayda olan dosya arşivde ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir. ... Yargıtay CBS Gönderildi: Ceza dairelerinde bulunan dosyaların kapatılması veya kapatılıp ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bölümüne gönderilmesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.