Vajinal fitil nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Vajinal fitil nasıl kullanılır?
  2. Vajinal fitil neden gece kullanılır?
  3. Mantar için fitil nasıl kullanılır?
  4. Livagy fitil ne için kullanılır?
  5. Vajinal fitil adet döneminde kullanılır mı?
  6. Gynomax ne işe yarar?
  7. GYNO Lomexin fitil ne işe yarar?
  8. Progestan fitil nerede kullanılır?
  9. GYNO Lomexin nedir ne işe yarar?
  10. Mikonid adetliyken kullanılır mı?
  11. Gynomax XL fitil neye iyi gelir?
  12. Vajinal fitil kaç gün arayla kullanılır?
  13. GYNO Lomexin 600 mg ovül nasıl kullanılır?
  14. Vajinal fitil sonrasi akinti olur mu?

Vajinal fitil nasıl kullanılır?

Fitili kullanmak için doktorunuzun tavsiye ettiği kadar dozu vajina ağzından içeri doğru itmeniz yeterlidir. İşlemin daha rahat bir şekilde gerçekleşmesi için fitili uygularken sırt üstü uzanabilir ve dilerseniz kalçanızın altına yastık koyarak fitilin geçişini hızlandırabilirsiniz.

Vajinal fitil neden gece kullanılır?

Fitili geceleri yerleştirmek daha mantıklı olur! Fitil vajinada çözülürken akıntıya sebep olabilir, sızabilir. Bu sebeple de gece yatmadan önce yerleştirmek daha iyi olur. Eğer gün boyunca kullanmak gerekiyorsa, sızıntıyı tolere etmek için bir hijyenik ped kullanmak doğru olur.

Mantar için fitil nasıl kullanılır?

3. ZALAIN nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: ZALAIN tek doz halinde, gece yatmadan önce, tercihen yatar pozisyonda hazne (vajina) içine derin olarak uygulayın. Şikayetler devam ettiği takdirde, ikinci bir vajinal supozituvar tekrar uygulanmalıdır.

Livagy fitil ne için kullanılır?

Candida albicans'ın oluşturduğu kandidal vulvovajinit; Gardnerella vaginalis ve anaerob bakterilerin oluşturduğu bakteriyel vajinoz ve Trichomonas vaginalis'in oluşturduğu trikomonal vajinit ile karma vajinal enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Vajinal fitil adet döneminde kullanılır mı?

Sevgili okuyucum, adet sırasında vajinal fitil kullanımına ara veriyoruz. Çünkü yoğun günlerdeki adetinizle birlikte fitil geri gelebilir ya da emilimi azalabilir.

Gynomax ne işe yarar?

GYNOMAX®, vajinada (haznede) kaşıntı, yanma, anormal akıntı, şişme ve kızarma gibi belirtilerle seyreden vajina iltihabının (vajinit) tedavisinde kullanılır.

GYNO Lomexin fitil ne işe yarar?

GYNO-LOMEXIN®, antifungal bir ajan olan fentikonazol nitrat aktif maddesini içerir. GYNO-LOMEXIN® belirli cins mantarların büyümesini engeller. Özellikle vajinal pamukçuğa neden olan Candida albicans'a karşı etkilidir. GYNO-LOMEXIN® ovüller yalnızca vajinaya uygulanmak içindir.

Progestan fitil nerede kullanılır?

Progestan takviyeleri, Ağız yolu ile (Hap, tablet olarak) Enjeksiyon yolu ile (İğne yapılarak) Vajinal yol ile (Vajinadan fitil olarak) kullanılabilir.

GYNO Lomexin nedir ne işe yarar?

GYNO-LOMEXIN®, antifungal bir ajan olan fentikonazol nitrat aktif maddesini içerir. GYNO-LOMEXIN® belirli cins mantarların büyümesini engeller. Özellikle vajinal pamukçuğa neden olan Candida albicans'a karşı etkilidir. GYNO-LOMEXIN® ovüller yalnızca vajinaya uygulanmak içindir.

Mikonid adetliyken kullanılır mı?

Adet (menstruasyon) döneminde kullanıldığında MİKONİD' in etkisi azalabileceğinden veya kullanım zorluğu meydana gelebileceğinden, bu dönemde kullanılmaması tavsiye edilir. Uygulama yolu ve metodu: MİKONİD sadece vajina içine (hazneye) uygulanmak suretiyle kullanılır.

Gynomax XL fitil neye iyi gelir?

sunulmaktadır. GYNOMAX®, vajinada (haznede) kaşıntı, yanma, anormal akıntı, şişme ve kızarma gibi belirtilerle seyreden vajina iltihabının (vajinit) tedavisinde kullanılır.

Vajinal fitil kaç gün arayla kullanılır?

Doktorunuz tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 1 kez gece yatmadan önce bir ovül 3 gün süreyle kullanılır. kullanılmaması tavsiye edilmektedir. XL sadece vajina içine (hazneye) uygulanmak suretiyle kullanılır. İlacı uygulamadan önce ellerinizi iyice yıkayıp kurulayınız.

GYNO Lomexin 600 mg ovül nasıl kullanılır?

GYNO-LOMEXIN® 600 mg Ovül'ün vajinaya uygulanması: 1. Sırt üstü yatın, dizlerinizi kaldırın ve bacaklarınızı açın. 2. Ovülü, rahat olabildiğiniz kadar vajinanın derinine itin.

Vajinal fitil sonrasi akinti olur mu?

Vajinal mantarda fitil tedavisi sonrası akıntı bir miktar artış gösterebilir. Yanma hissi olabilir. Vajinal fitilin bir kısmı dışa çıkabilir.