Hindi yemi nedir?

İçindekiler:

  1. Hindi yemi nedir?
  2. Hindi kaç aylıkken yumurtlamaya başlar?
  3. Hindi yılda kaç kez kuluçkaya yatar?
  4. Beyaz hindi kaç ayda kesime gelir?
  5. Hindi Civcivlerine hangi yem verilir?
  6. 1 çuval yem ne kadar?
  7. Kazların kuluçka süresi ne kadardır?
  8. Hindi ne zaman kesilir?
  9. Hindi bir yılda kaç yumurta yapar?
  10. Hindi kaç TL 2020?
  11. Beyaz hindi en fazla kaç kilo olur?
  12. Hindi bakımı zor mu?
  13. 1 çuval yem kaç kilo?
  14. Yem fiyatları ne kadar?
  15. Kazlar hangi ayda GURK olur?
  16. Yerli kaz kuluçkaya yatar mı?
  17. Hindi kaç yaşına kadar yaşar?
  18. Hindi kac ayda buyur?

Hindi yemi nedir?

Toz ve pelet formda olduğu için hayvanların tüketiminde kolaylık sağlar. Enerji, protein, vitamin, mineral, aminoasitler ve diğer besin maddelerince dengelenmiş karma bir yemdir. Zengin besin madde içeriği ile sağlıklı bir canlı ağırlık artışı sağlar. Yemin formundan dolayı sindirimi kolaydır.

Hindi kaç aylıkken yumurtlamaya başlar?

Hindi civcivleri genellikle baharda ve yaz başında hayata gelir. 10 ay sonra tekrar ilkbahar geldiğinde ya da kış sonunda artık yetişkindirler ve yumurtamaya başlarlar. 10-20 arası yumurtladıktan sonra gurk olurlar. Aşağıdaki şartlar uygun değilse yumurtadan kesilmez ve gurk da olmazlar.

Hindi yılda kaç kez kuluçkaya yatar?

Hindilerde yumurtlama ilkbaharda başlar. Genellikle 20-25 adet yumurta yaparak, kuluçkaya yatarlar.

Beyaz hindi kaç ayda kesime gelir?

6 veya 8 ay sürede hindileri büyütüyoruz. Doğal ortamda yetişen hindiler yaklaşık 8 ay gibi bir sürede kesime hazır hale geliyor" dedi.

Hindi Civcivlerine hangi yem verilir?

Hindilerin otlamaya gittikleri alanlarda su ihtiyaçları karşılanmalıdır. 6-14. haftalar arasında hindiler meradan geldiklerinde %18-20 proteinli, 2900-3000 Kcal/Kg enerjili büyüme yemi ile beslenmelidir. Bu dönemde buğday-mısır kırmasıyla da beslenebilir.

1 çuval yem ne kadar?

Verilen yem fiyatı fabrika çıkışı bayi karları eklenmemiş fiyatlardır. Örneğin Mart ayı için belirtilen 1460 tl/ton besi yemi fiyatı için çuval fiyatı (50 kg) 73 TL olmaktadır. Besici bunu bayiden alırsa (%6-12 arasında şu aralar ortalama %10) bayi karı eklenmektedir. Bu durumda çuvalı 80,3 TL olmaktadır.

Kazların kuluçka süresi ne kadardır?

Hüseyin Düzgün de kentte ilkbahar mevsiminin gelmesiyle kaz yavrularının yumurtadan çıkmaya başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:"Kaz yavruları kazların cinsine göre 28-31 günlük kuluçka süresi sonunda yumurtadan çıkmaktadır. Kars'ta yaklaşık olarak 2 damızlık dişi kaz bulunmaktadır.

Hindi ne zaman kesilir?

Dişi hindiler 90-100 günlükken (ortalama 8-9 kg canlı ağırlığında), erkek hindiler ise 120-140 günlükken (ortalama 17-18 kg canlı ağırlığında) kesime alınırlar.

Hindi bir yılda kaç yumurta yapar?

Yumurta verimi yıllık 60-70 adet olup, ortalama 75 gr'dır.

Hindi kaç TL 2020?

Yılbaşı hindisi fiyatları: Amerikan bronz hindinin ortalama 6 kilogram fiyatı 120 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Organik doğal köy hindisi 200 TL'den satılırken, Kandıra hindisinin satış fiyatı ise 165 TL olarak açıklandı. Köyden direk üreticilerin yetiştirdiği hindiler ise 250 TL'den alıcı buluyor.

Beyaz hindi en fazla kaç kilo olur?

Beyaz hindi kaç kilo gelir ? diye merak ediyorsanız ortama olarak şöyle cevap verebiliriz. Sağlıklı beslenen Kanada ırkı beyaz hindi civcivleri yemi ete daha hızlı dönüştürdüğü için 1 yıl içerisinde Erkek hindiler 38 – 42 KG Dişi hindiler ise 16 – 20 KG'a ulaşabilmektedir.

Hindi bakımı zor mu?

Hindi eti en fazla kışın tercih edilir. Hindi bakımı oldukça zorludur, yavrularının büyümesi oldukça yavaştır.İbikleri kızarana kadar oldukça narin büyürler. Ülkemizde de hindi yetiştiriciliği oldukça yaygındır.

1 çuval yem kaç kilo?

Formu ve Ambalajı: Pelet, 50 kg'lık çuval.

Yem fiyatları ne kadar?

  • Agro Besi Yemi ,74 TL.
  • Agro Süt Yemi ,22 TL.
  • Kuzu Büyütme Yemi ,13 TL.
  • Süper Plus Besi Yemi ,33 TL.
  • Royal Euromix 25 kg - Torba. ...
  • C.P. Yem 50 kg Sığır Besi Geliştirme. ...
  • CP YEM 5621 KUZU BÜYÜTME YEMİ PELET 50 KG. ...
  • PROYEM Süper Tosun Besi Yemi Pelet 2750 Kalori 50 Kg.
Daha fazla öğe...

Kazlar hangi ayda GURK olur?

Şubat ayında yumurtlamaya başlayıp martta kuluçkaya yatan anaç kazlar, yaklaşık bir aylık kuluçka sürecinin ardından yavrularını çıkartmaya başlıyor.

Yerli kaz kuluçkaya yatar mı?

Kazların kuluçka olması için yumurta vermesi gerekmektedir , hiç yumurtlamamıs bir kazı, kuluçkaya basamazsınız. örneğin yerli kaz ırkı yılda 20-25 yumurta verir ve senede 2 bazen ise 3 kez kuluçka dönemi yaşar. ... Bu yatan kazlarda genelde 5 yada 10 gün içinde soğumaya geçer ve kuluçka evresini tamamlamadan kalkar.

Hindi kaç yaşına kadar yaşar?

Vahşi Hindi: 3 – 5 yıl evcil hindi: 10 yıl Hindi/Yaşam süresi

Hindi kac ayda buyur?

Cinsi olgunluğa 30 haftada ulaşır. Yıllık 40-70 adet yumurta verir. Dünyada A.B.D. Kanada, İngiltere, İtalya, Fransa ve İsrail kendi hibrit hindi ırklarını üretmiş ve alıcı ülkelere yumurta, palaz satışı yapmaktadırlar.