Bebeklerde bitik pipi Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde bitik pipi Belirtileri Nasıl Anlaşılır?
  2. Sünnet derisi fazla kesilirse ne olur?
  3. Sünnet sonrası ateş neden olur?
  4. Sünnetten sonra pipi nasıl temizlenir?
  5. Çocuklarda bitik nedir?
  6. Sünnet derisi ne kadar kesilmeli?

Bebeklerde bitik pipi Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Sünnet derisi kızarır, şişer ve pipi başından sarı sulu akıntı olur. Bebek huzursuz olur ve işemesini rahat yapamaz. Bu durumda önce ilaç ve kremlerle tedavi denenebilir ancak kalıcı ve tam tedavisi yine sünnettir.

Sünnet derisi fazla kesilirse ne olur?

Geç dönemde ortaya çıkanlar ise “meatal stenoz” denilen idrar deliğinin daralması ki özellikle çok erken yaşlarda yapılan sünnetlerden sonra ortaya çıkması, sünnet derisinin az veya fazla kesilmesi (genellikle fazla kesilmesi daha büyük sorun yaratır), asimetrik görünüm, idrar yoluna zarar verilmesi olarak ...

Sünnet sonrası ateş neden olur?

Sünnet sonrası ateş olmaz. 37.2 0C den fazla ateş bu pipinin iltihap kaptığını gösterir. Sünnet sonrası rutin antibiyotik kullanmak gerekmez. Ancak iltihabi durum varsa doktorunuz reçete edecektir.

Sünnetten sonra pipi nasıl temizlenir?

Temizlik çok önemlidir. Çocuk tamamen iyi olduktan sonra sünnet bölgesini sık sık sabunlu su ile yıkayıp kurulaması öğretilmelidir. Özellikle şişman olan çocuklarda genellikle pipi vücut içerisinde durduğundan bu bölgede pislik toplanır ve çocuğun rahatsızlanmasına sebep olabilir.

Çocuklarda bitik nedir?

“Fizyolojik fimozis” sünnet derisinin nazikçe geriye çekilmesiyle idrar deliği (mea) görünecek şekilde penis başına yapışık olma durumudur ve halk arasında yanlış bir şekilde bitik olarak isimlendirilir. Yenidoğan bebeklerin %96'sında fizyolojik fimozis vardır.

Sünnet derisi ne kadar kesilmeli?

1 cm kadar kesilen sünnet derisi tarih boyunca pek çok toplumda tartışma konusu oldu. Tarihçesine bakıldığında 15.000 yıl öncesinde bile sünnetin yapıldığına dair veriler bulunmaktadır.