Ara sıra nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Ara sıra nasil yazilir TDK?
  2. Arada sırada mı ara sıra mı?
  3. An Ve An mi anbean mi?
  4. Kahya mı kâhya mı?
  5. Arada sırada nasıl?
  6. Ara sıra ne demek?
  7. Bilirkişi raporuna itiraz süresi ne kadardır?

Ara sıra nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Arasıra şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ara sıra şeklinde olmalıdır.

Arada sırada mı ara sıra mı?

Bu kelimenin ara sıra mı, arasıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ara sıra şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

An Ve An mi anbean mi?

Anbean mi?” yoksa “An be an mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle An be an şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Anbean şeklinde olmalıdır.

Kahya mı kâhya mı?

Eski dilde kahya ne demek? Osmanlıca'da yazılışı: kâhya. Ev sahibi, aile reisi.

Arada sırada nasıl?

ARA SIRA NE DEMEK: Seyrek olarak, arada bir, arada sırada, bazen, bazı bazı, kimi vakit, kimi zaman, zaman zaman, anbean, gâh, gâhi, kâh anlamındadır. ARA SIRA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ara sıra mı, arasıra mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ara sıra şeklinde olmalıdır.

Ara sıra ne demek?

Ara sıra deyimi çok sık olmamakla birlikte anlamı ile kullanılmaktadır. Bu deyim bir işin sıklıkla değil de seyrek yapıldığını ifade etmek amacı ile kullanılmaktadır. Bir iş sürekli yapılmıyorsa seyrek bir şekilde yapılıyorsa o zaman bu durum ara sıra deyimi ile ifade edilir.

Bilirkişi raporuna itiraz süresi ne kadardır?

Burada rapora itiraz için taraflara tanınmış bulunan onbeş günlük (“iki hafta”) süre, kesin süredir; hak düşürücü bir nitelik taşır. Dolayısıyla, taraflar, bu süre içerisinde, itirazlarını dile getirmez ise bilirkişi raporu, onlar bakımından kesinleşir; yani taraflar rapora itiraz olanağını tümüyle kaybederler.