Tek kapılı araba ne demek?

İçindekiler:

  1. Tek kapılı araba ne demek?
  2. Coupe araba ne demek?
  3. Cabrio araba ne demek?
  4. Coupe nedir anlamı nedir?
  5. Cabrio hangi marka?
  6. Sedan 4 kapı ne demek?
  7. 5 kapılı araba nedir?
  8. Coupe tasarım nedir?
  9. Kasa Tipi Cabrio ne demek?
  10. Sedan araba ne demek?

Tek kapılı araba ne demek?

Coupe; halk arasında tek kapılı olarak bahsettiğimiz otomobil sektöründe ise 2 ya da 3 kapılı olarak geçen otomobil tasarımları için kullanılan bir terimdir genellikle. Bir Coupe'de 2 veya 2 ön 2 arka kombinasyonu ile 4 koltuk bulunur. Bazı coupe'ler de ise 2 önde 1 arkada olmak üzere sadece 3 koltuk vardır.

Coupe araba ne demek?

Coupe 2 veya 4 oturma yeri olan, 2 kapılı, 2 veya 4 yan penceresi olan kapalı binek taşıtıdır. ... Genellikle dört kişilik iki kapılı arkada oturma yeri sabit tavanlı, öndeki oturma yerlerinin üstü açılabilir arabalar da coupe de ville ya da town coupe olarak adlandırılmıştır.

Cabrio araba ne demek?

Günlük dilde üstü açık araba olarak bilinen cabrio; açılıp kapanabilen tavanlı, bütünü ile indirilebilir cam fonksiyonuna sahip, iki ya da dört kapıdan oluşan karoser tipi binek otomobillerdir.

Coupe nedir anlamı nedir?

Otomobil sektöründe iki kapılı olarak tasarlanmış otomobillere verilen isimdir Coupe. ... Son dönemde prestijli markaların çıkarttığı Coupe tipi otomobiller sportif sürüş için tasarlanmış olup motor gücüde normal binek otomobillere nazaran bir hayli yüksektir.

Cabrio hangi marka?

4 Serisi Cabrio BMW'nin en önemli modellerinden biri olan 4 Serisi, Coupe ve Gran Coupe versiyonlarının haricinde Cabrio olarak da alınabiliyor. 2 litrelik benzinli ve dizel motor seçenekleri olan otomobilin tavan yapısı ise alüminyum.

Sedan 4 kapı ne demek?

Sedan, 4 veya daha fazla oturma yeri olan 2 veya 4 kapılı, sabit şaseli veya orta kolonlu, 4 veya daha fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlarına denir.

5 kapılı araba nedir?

Bagaj kısmı kabine dahil olan, kompakt ve küçük bir görünüme sahip, 3-5 kapılı otomobillere hatchback model otomobil denir.

Coupe tasarım nedir?

Otomobil sektöründe iki kapılı olarak tasarlanmış otomobillere verilen isimdir Coupe. Sportif bir görüntüye sahip olan bu modellerde 2 veya 4 pencere bulunmaktadır. Oturma koltuğu ise 2 ve 4 olabilmektedir. ... Yani tavanın komple ya da bir bölümünün açılması Coupe otomobiller için tanımlayıcı bir özelliktir.

Kasa Tipi Cabrio ne demek?

Günlük dilde üstü açık araba olarak bilinen cabrio; açılıp kapanabilen tavanlı, bütünü ile indirilebilir cam fonksiyonuna sahip, iki ya da dört kapıdan oluşan karoser tipi binek otomobillerdir.

Sedan araba ne demek?

Sedan, iki yada dört kapılı, en az dört kişilik, sabit şaseli ve dörtten fazla penceresi olan kapalı binek taşıtlardır. Kısacası iki veya dört kapılı, dörtten fazla kişinin seyahat edebildiği uzun şaseli araçlardır. Sedan araçların iç hacimleri ve iç konforları da oldukça ileri düzeydedir.