Kronik sinüzit nedir belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kronik sinüzit nedir belirtileri nelerdir?
  2. Kronik sinüzit nasil tedavi edilir?
  3. Kronik sinüzit baş ağrısı yapar mı?
  4. Sinüzit ağrısı kaç günde geçer?

Kronik sinüzit nedir belirtileri nelerdir?

Sinüzit yüz kemiklerinin içerisindeki boşlukların iltihaplı doku ile dolmasından ortaya çıkan hastalıktır. Burun tıkanıklığı, sarı-yeşil renkte burun akıntısı, geniz akıntısı, baş ağrısı ve koku almada güçlük ile kendisini göstermektedir.

Kronik sinüzit nasil tedavi edilir?

Kronik sinüzit olgularında sinüslerin deliklerini tıkayan sorun, medikal tedavilerle giderilemez. Kronik sinüs vakalarında mevcut sinüs deliklerinin genişletilerek sinüslerin içine hava girişini sağlayacak bir cerrahi tedavi uygulanır.

Kronik sinüzit baş ağrısı yapar mı?

SİNÜZİT BELİRTİLERİ Baş, üst dişler, alın, göz çevresinde ve başın arkasında hissedilen ağrı en önemli belirtilerdendir. Özellikle başın öne doğru eğilmesi ağrıların şiddetinde artışa neden olmaktadır. Ancak kronik sinüzitte ağrı görülmez.

Sinüzit ağrısı kaç günde geçer?

Akut sinüzit: Bu 4 haftaya kadar süren ve en yaygın tiptir. Subakut sinüzit: Semptomlar 4 ila 12 hafta arasında normal akut dönemden daha uzun sürer. Kronik sinüzit: Semptomlar 12 hafta sonra devam eder veya sürekli tekrar eder. Daha invaziv tedaviye ve muhtemelen cerrahiye ihtiyaç duyabilir.