İnternet vergi dairesi trafik cezası nasıl ödenir?

İçindekiler:

  1. İnternet vergi dairesi trafik cezası nasıl ödenir?
  2. Trafik cezası bankaya ödenir mi?
  3. E-devlet trafik cezası nereye ödenir?
  4. Trafik cezaları hangi banka alıyor?
  5. Vakıfbank trafik cezası ödeme nasıl yapılır?
  6. Ödenen trafik cezası e devlette görünür mü?

İnternet vergi dairesi trafik cezası nasıl ödenir?

Ekran 1: Vergi numaranız ya da kullanıcı kodunuz ve şifrenizi girip “İnteraktif Vergi Dairesine Giriş” butonuna tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Ekran 2: Soldaki menüden “Ödeme ve Borç İşlemleri” bölümünün altında “Beyanlı Trafik Para Cezası Ödeme” seçeneğine tıklayınız.

Trafik cezası bankaya ödenir mi?

Plakanıza yazılmış olan trafik cezası borçlarını vergi dairelerinden ödeyebilirsiniz. Trafik cezaları gelir idaresinin GİB adı verilen online vergi dairesi üzerinden anlaşmalı banka ve kredi kartları ile ödenebilmektedir. Bankaların online şubeleri ya da cep şubeleri aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz.

E-devlet trafik cezası nereye ödenir?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığının hizmeti olan İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinden da faydalanabilirsiniz. Siteye gidip “MTV ve Trafik Cezası Ödeme” sekmesini tıklayıp T.C. kimlik no ve araç plakasını girerek ceza sorgulama ve ödeme işlemini yapabilirsiniz.

Trafik cezaları hangi banka alıyor?

Trafik Cezası Ödenen Bankalar
1AKBANK T.A.Ş.(*)
23TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)
24TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)
25TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)
26POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) (**)
24 satır daha

Vakıfbank trafik cezası ödeme nasıl yapılır?

​Plakanıza yazılmış trafik cezalarınızı Vakıf Katılım Şubelerine gelerek ya da İnternet Şube ve Mobil Şube aracılığı ile kolayca ödeyebilirsiniz.

Ödenen trafik cezası e devlette görünür mü?

Günümüzde adımıza ve araçlarımıza yazılan trafik cezaları Ödediğimiz halde E-DEVLET sitemi yani www.turkiye.gov.tr üzerinde gözükmeye devam ediyor bu durumla karşılaştığımızda ne yapmalıyız. ... Bunu anlamak için Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden trafik cezasını sorgulayabilirsiniz.