Hurda belgeli araç trafiğe çıkabilir mı?

İçindekiler:

  1. Hurda belgeli araç trafiğe çıkabilir mı?
  2. 2020 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?
  3. Hasarlı araba fiyatları ne kadar?
  4. Hurda motora ruhsat çıkar mı?
  5. Alttan hasarlı araç alınır mı?
  6. Ağır hasar kayıtlı araç trafiğe çıkabilir mi?
  7. Hasarlı araç nasıl trafiğe çıkar?
  8. Hurda belgesi nereden alınır?
  9. Ağır hasar olan araç alınır mı?

Hurda belgeli araç trafiğe çıkabilir mı?

Çekme belgesi olan aracın hurda belgesi alınmış araçtan farkı hurda belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak iken çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak değildir. Çekme belgesi olan bir aracın trafiğe çıkarılması istendiğinde Trafik Müdürlüğüne gidilerek aracın yeniden tescil ettirilmesi gerekir.

2020 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir. Araç muayeneden geçtikten sonra Muayene istasyonundan verilen belge ile birlikte Notere gidilir. Aracı trafiğe sokmak istediğiniz beyan edilir.

Hasarlı araba fiyatları ne kadar?

Hasarlı Araçlar Fiyatları
Modelİlan BaşlığıFiyat
Fiat Fiorino2011 fıorıno Acil39.500 TL
Hyundai Getzmotor hasarlı 2010 model 1.5 dizel plakali ruhsatli getz Acil55.000 TL
Mercedes - Benz CLSHURDA BELGELİ CLS 320 CDI Acil75.000 TL
Mercedes - Benz CC220 CDI W204 HURDA BELGELİ YÜZÜGÜLEÇ OTOMOTİV'DEN Acil45.000 TL
19 satır daha

Hurda motora ruhsat çıkar mı?

Çekme belgeli araç trafiğe tekrar çıkartılabilir iken Hurda belgeli araç tekrar trafiğe çıkartılamıyor. Hurda belgeli bir aracı tamamen restore etmek, hiçbir eksiği ve kusuru kalmayacak şekilde tekrar onarmak hiçbir işe yaramayacaktır. Mevcut yönetmelikler gereği hiçbir hurda belgeli araç trafiğe çıkartılamaz.

Alttan hasarlı araç alınır mı?

Hasar kayıtlı araba aklınızdaki güvenlik sorularına tam bir şekilde yanıt verdiğinde, oto ekspertiz analizinden kullanılır raporu ile çıktığında rahat bir şekilde alınabilir.

Ağır hasar kayıtlı araç trafiğe çıkabilir mi?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.

Hasarlı araç nasıl trafiğe çıkar?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.

Hurda belgesi nereden alınır?

Aracınızı çekici yardımıyla ya da bizzat TÜVTÜRK araç muayene istasyonuna götürdüğünüzde, aracınızın hurdaya çıkarılması için sizden bazı belgeleri talep edeceklerdir. Bu belgeler aşağıdaki listede mevcuttur. Araç sahibi veya kanuni temsilcisinin herhangi bir trafik tescil şube/bürosuna müracaatı.

Ağır hasar olan araç alınır mı?

Ağır hasar kaydı olan araçlar kişiler tarafından tercih edilmiyor ve satın alınmıyor. Ağır hasar kayıtlarında yer alan arabaların fiyatları her zaman diğer araçlara göre daha düşüktür.