Aile Hekimliği'ne randevu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Aile Hekimliği'ne randevu nasıl alınır?
  2. Aile hekimi izindeyken yerine kim bakar?
  3. Sağlık ocağından randevu almak gerekiyor mu?
  4. Sağlık ocaklarına randevusuz gidilmiyor mu?
  5. Sağlık ocağı randevu almak gerekir mi?
  6. Aile sağlığı merkezinde en az kaç aile hekimi bulunur?

Aile Hekimliği'ne randevu nasıl alınır?

Bunlardan ilki ALO 182 arayarak çağrı merkezi aracılığı ile randevu almak. İkincisi ise https://www.hastanerandevu.gov.tr/Vatandas/ adresine girerek randevu al butonuna basarak aile hekiminden kolaylıkla randevu alabilirsiniz.

Aile hekimi izindeyken yerine kim bakar?

Aile hekimleri izin aldıklarında yerlerinde aynı ASM'deki hekimler bakacak. Eğer başka hekim yoksa toplum sağlığından bir hekim görevlendirilerek hizmetin aksamaması sağlanacak.

Sağlık ocağından randevu almak gerekiyor mu?

Sağlık ocakları kısıtlamadan muaf tutuluyor. Vatandaşlar randevuları olmak kaydıyla aile hekimliklerine gidebiliyor. Randevusu olmayan hasta ise kabul edilmiyor. Sağlık ocağından randevu almak içinse MHRS web sitesi, uygulaması ya da ALO 182'yi tercih edebilirsiniz.

Sağlık ocaklarına randevusuz gidilmiyor mu?

Aile hekimine muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değildir. Randevu sistemi hastalarımızın konforlu sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır. Ancak ayaktan başvuran hiçbir hastamız da mağdur edilmeyecek, muayenesi yapılacaktır. Acil olarak gelen hastalara ise öncelik tanınacaktır.

Sağlık ocağı randevu almak gerekir mi?

Aile hekimlikleri vatandaşlar için son derece önemli. Tam kapanma sürecinde sağlık ocakları açık durumda. Vatandaşlar tam kapanma döneminde sağlık ocağına gidebilmek için randevu almak zorunda. Aile hekimi randevunuz MHRS web sitesi, uygulaması ve ALO 182'den alabilirsiniz.

Aile sağlığı merkezinde en az kaç aile hekimi bulunur?

Bir aile sağlığı merkezinde 2-6 aile hekimliği birimi olmasına azami dikkat gösterilir. Bekleme ve kayıt bölümü bulunmalıdır. Muayene odası, her aile hekimi için en az 10 metrekare olmalıdır. Tıbbi müdahale odası, hastaya tıbbi girişimlerin yapılabileceği büyüklükte, lavabosu bulunan bir odadır.