Sgk rapor girişi kaç gün içinde yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Sgk rapor girişi kaç gün içinde yapılmalı?
  2. Iş göremezlik bildirimi nasıl yapılır?
  3. 1 günlük rapor sisteme girilir mi?
  4. Işçi başka ilden rapor alabilir mi?
  5. İşçi raporu ne zaman onaylanır?
  6. İstirahat raporu rapor durumu çalışır ne demek?
  7. İstirahat raporda işbaşı kontrol tarihi ne demek?

Sgk rapor girişi kaç gün içinde yapılmalı?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Iş göremezlik bildirimi nasıl yapılır?

http://www.sgk.gov.tr internet adresinden “İŞVEREN” menüsü seçilerek, “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi”, “Kullanıcı Şifre Ekranı”, “Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri”, “Giriş” bölümünde yer alan bilgiler kaydedilerek yapılabilir.

1 günlük rapor sisteme girilir mi?

Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.

Işçi başka ilden rapor alabilir mi?

Kısaca, ülkemizde seyahat özgürlüğü kapsamında yukarıda açıklanan hususlar çerçevesinde işçinin farklı bir ilden (hafta tatili ya da yıllık izni dönüşünde çalıştığı yere (il'e) hiç gelmeden dahi olsa) sağlık raporu alabileceği, bu raporun sahteliği veya fenne aykırı olduğu ispatlanmadığı müddetçe geçerli olduğu ...

İşçi raporu ne zaman onaylanır?

Çalışırken gerçekleşen kaza sonrası rapor alan işçi için muhtasar beyanname ile prim hizmet beyannamesine geçmiş olan işyerleri için de işyeri rapor onaylama süresi ise raporun bitiş tarihini takip eden ayın 26 'sı, geçmemiş olan işyerleri için de raporun bitiş tarihini takip eden ayın 23 'üdür.

İstirahat raporu rapor durumu çalışır ne demek?

Çalışanın kaza geçirmesi, hastalanması gibi sağlık sorunu nedeniyle, doktor tarafından çalışanlara istirahat raporu verilebiliyor. Bu belge İş görmezlik belgesi olarak da tanımlanıyor. Raporda görülen iş görmeme sürelerinde işveren işçiyi çalıştıramıyor.

İstirahat raporda işbaşı kontrol tarihi ne demek?

İşbaşı tarihi önemli İşçinin hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor.