Kantaron çayı faydası nedir?

İçindekiler:

  1. Kantaron çayı faydası nedir?
  2. Sarı kantaron çayı ne için içilir?
  3. Sarı kantaron çayı uyku yapar mı?
  4. Sarı kantaron suyu nasıl yapılır?
  5. Kantaron çayı uykuya iyi gelir mi?

Kantaron çayı faydası nedir?

Kantaron çayı doğal bir ağrı kesicidir. İçeriğinde bulunan antioksidan ve anti inflamatuar sayesinde eklem ağrılarını, kas ağrılarını, gut hastalığından kaynaklanan ağrıları gidermede etkilidir.

Sarı kantaron çayı ne için içilir?

Sarı kantaron otunun çiçekleri ve kökü çok önemli bir şifa kaynağıdır. Sarı kantaron çayı anti depresan özelliğe de sahiptir. Bunun yanı sıra uykusuzluk, kaygı ve korku gibi durumlarda da sarı kantaron çayı içilebilir. Antiseptik özelliği sayesinde sarı kantaron çayı vücudu da mikroplara karşı korur.

Sarı kantaron çayı uyku yapar mı?

Doğanın uyku ilacı: Sarı kantaron St. John's Wort ismiyle bilinen sarı kantaron, tüm dünyada kronik uykusuzluk probleminde kullanılıyor. Sarı kantaron bitkisinin çiçek ve yapraklarıyla hazırlayabileceğiniz çay uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır.

Sarı kantaron suyu nasıl yapılır?

Kaynayan suyun içerisine ise 2 ve ya 3 çay kaşığı kurutulmuş sarı kantaron eklenir. Bu şekilde bitki çayı 10 dakika dinlendirilir. İyice demlenen bu çay süzülerek bir bardağa alınır. Hazırlanan çayın içine ise bal ve limon konulur.

Kantaron çayı uykuya iyi gelir mi?

Stres, endişe, kaygı sorunları yüzünden uykusuzluk çekenlere geceleri 1 fincan sarı kantaron çayı içmesi önerilir. Çay tüketimi sayesinde, huzurlu bir uykuya geçiş süreci yaşayacağınız için çayın rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisini kolaylıkla hissedebilirsiniz.