INR değeri yüksek olursa ne olur?

İçindekiler:

  1. INR değeri yüksek olursa ne olur?
  2. Coumadin kullananlarda INR kaç olmalı?
  3. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ne yemeli?
  4. INR neyi gösterir?
  5. Coumadin degeri kac olmali?
  6. INR ne yükseltir?

INR değeri yüksek olursa ne olur?

Yüksek INR değeri olan kişilerde oluşan basit kanamalar bile zor durur. Ayrıca bu kişilerin iç kanama geçirme riskleri daha yüksektir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan, kalp krizi ve inme riski taşıyan hastalarda bu değerin yüksek olması normal olarak değerlendirilir.

Coumadin kullananlarda INR kaç olmalı?

Düzenli INR takibi yapılarak kullanım endikasyonuna göre INR değeri 2-3 arası veya 2.5-3.5 arasında tutulmaya çalışılacak şekilde doz ayarlanır. Nelere Dikkat Etmek Gerekir? Coumadin kullanan hastaların kanama açısından dikkatli olması gerekir. Çünkü ciddi ve ölümcül kanamalara neden olabilir.

Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ne yemeli?

Yeşil çay, papatya çayı gibi bitki çaylarını tüketmemelidir. Alkol tüketmemelidir. Beslenme programının az yağlı olmasına dikkat etmelidir. Et, süt, yoğurt, peynir gibi besinleri az yağlı tercih etmelidir.

INR neyi gösterir?

INR testi, kanın pıhtılaşma süresini hesaplayan bir testtir. Her zaman her hasta için kullanılmamaktadır. Yalnızca bazı durumlarda izleme yapmak için tercih edilen bir testtir. Bu durumlardan en önemlisi kanı sulandırıcı ilaç tedavilerinin uygulanma dönemidir.

Coumadin degeri kac olmali?

Her hastalığa göre farklı oranda INR değeri olmalıdır. Ancak değerin ortalama oranı 0.8-1.1 aralığındadır. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastalar için bu oran 2.0-3.0 aralığında olmalıdır.

INR ne yükseltir?

Özellikle K vitamini açısından zengin gıdalar INR sonuçlarınızı değiştirebilir. Bu gıdalar arasında brokoli, marul, yeşil lahana, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, bezelye, karaciğer, yumurtanın sarısı, buğday kepeği ve yulaf gibi tahıllar, kaşar peyniri, soya ve zeytinyağı sayılabilir.