Dolu eş sesli mi?

İçindekiler:

  1. Dolu eş sesli mi?
  2. Ok eş sesli mi?
  3. Serin ve soğuk yakın anlamlı mı?
  4. Sıcak soğuk eş anlamlı mı?
  5. Soğuk serin eş anlamlı mı?
  6. Yedi eş anlamlısı nedir?
  7. Gece kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Eski eş anlamı nedir?
  9. Gece eş sesli midir?
  10. Geç sesteş anlamı nedir?

Dolu eş sesli mi?

Dolu es sesli midir Aynı yazılan ancak farklı anlamlara sahip olan kelimelere eş sesli (sesteş) kelimeler denir. Dolu kelimesinin iki farlı anlamı vardır, bu nedenle eş sesli bir sözcüktür.

Ok eş sesli mi?

Cevap: Değildir. Açıklama: İngilizcede "tamam" manasına gelen kelime sayılmamalıdır.

Serin ve soğuk yakın anlamlı mı?

Serin sözcüğünün 1 adet eş anlamlısı karşılığı bulunmaktadır. ... Serin sözcüğünün eş anlamlı kelimesi az soğuk sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Sıcak soğuk eş anlamlı mı?

Sıcak insan söz öbeğinde de aynı zamanda sıcak kelimesi bir sıfat görevi görmektedir. Çünkü insanın bir özelliğini nitelemek için kullanılmıştır. Bunun yanında sıcak kelimesinin zıt anlamı soğuktur. Soğuk kelimesi ise bir şeyin ısısının düşük olduğunu ifade eder.

Soğuk serin eş anlamlı mı?

Serin ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Serin sözcüğünün eş anlamlı kelimesi az soğuk sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Yedi eş anlamlısı nedir?

Doğrulanmış Cevap. Yedinin eş anlamlısı yoktur. Yedi bir rakamdır.

Gece kelimesinin eş anlamı nedir?

Gece kelimesinin eş anlamlısı tün ve şebtir. Gece kelimesinin Türk Dil Kurumu Türkçe Genel Sözlükte yer alan anlamı şu şekildedir; Genellikle saat 22.

Eski eş anlamı nedir?

Eski sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler geçen, önceki ve sabık sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Gece eş sesli midir?

gece kelimesinin anlamlısı : geceleyin, şeb tün. Ama gece kelimesi eş sesli değildir. 1 tane anlamı vardır örnek vermek gerekirse : Gece olmuştu ama o hala yatmamıştı.

Geç sesteş anlamı nedir?

Öncelikle eş sesli kelimeler nedir diye sorarsak; Anlamı aynı yazılışları farklı olan kelimelere eş sesli yani sesteş kelimeler denir. Geç kelimesi evet eş sesli bir kelimedir. 2 tane anlamı vardır. Bunlar; Gecikmek yani geç kalmak geç oldu vs. 2.