Hayyam üçgeni mi Pascal üçgeni mi?

İçindekiler:

  1. Hayyam üçgeni mi Pascal üçgeni mi?
  2. Pascal Prensibi nelere bağlıdır?
  3. Üçgeni ilk kim buldu?
  4. Pascal üçgeni ne zaman bulundu?
  5. Türk üçgeni ne demek?
  6. Batıda paride Pascal adı ile bilinen teorinin asıl sahibi olan islam düşünürü kimdir?
  7. Pascal matematiğe katkıları nelerdir?

Hayyam üçgeni mi Pascal üçgeni mi?

İran'da Hayyam Üçgeni olarak bilinir. Çin'de ise Yang Hui'nin Üçgeni adı verilir. Batı dünyasının büyük bölümünde ise Pascal Üçgeni denir. Bu ad, Fransız matematikçi Blaise Pascal'ın onuruna verilmiştir.

Pascal Prensibi nelere bağlıdır?

Pascal prensibi kapalı kaplarda bulunan sıvılar için geçerlidir. Pascal prensibine göre, sıvılar basıncı aynen iletirken basınç kuvvetini aynen iletemezler. Pascal prensibine göre sıvılar basıncın büyüklüğünü değiştirmeden yön ve doğrultusunu değiştirirler.

Üçgeni ilk kim buldu?

Pascal (1623-1662) küçük yaşta kendini gösteren bir deha örneğidir. Henüz 12 yaşında iken, hiç geometri bilgisine sahip olmadığı halde daireler ve eşkenar üçgenler çizmeye başlayarak, bir üçgenin iç açılarının toplamının iki dik açıya eşit olduğunu kendi kendisine buldu.

Pascal üçgeni ne zaman bulundu?

1653 yılında yazmış olduğu bir kitap nedeniyle, batı literatüründe Ünlü Fransız düşünür ve matematikçi Blaise Pascal'a atfedilen bu gizemli üçgenin, Pascal'dan 700 yıl önce Çinliler tarafından bilindiği ortaya çıkmıştır. Yazık ki bilim tarihinde bu tür haksızlıklar çoktur.

Türk üçgeni ne demek?

Türk Üçgeni yan yana yerleştirilmiş ters ve düz üçgenlerden oluşmaktadır. Bu şekilde kare planlı bir yapıda en az sekizgen bir kesit oluşturulmuş olur. Bu sekizgen kesite dairesel formdaki kubbe rahatça oturtulur ve yükün taşıyıcı elemanlara iletilmesi sağlanmış olur.

Batıda paride Pascal adı ile bilinen teorinin asıl sahibi olan islam düşünürü kimdir?

Blaise Pascal 17.yy'da yaşamış ünlü bir Fransız düşünür ve bilim adamı olarak bilinmektedir.

Pascal matematiğe katkıları nelerdir?

Blaise Pascal, Fransız matematikçi, fizikçi ve düşünürdür. Onun bulduğu ikili düzen hesap makinesi, günümüz bilgisayarların doğuşuna öncülük etmiştir. Blaise Pascal, 19 Haziran 1623'te Fransa'nın Auvergne bölgesinin Clermont-Ferrand şehrinde doğdu.