Saç hastalıkları çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Saç hastalıkları çeşitleri nelerdir?
  2. Saç derisinde yara ve Kabuklanmaya ne iyi gelir?
  3. Kafa derisi egzama nasıl geçer?
  4. Saç derisi nasıl nemlenir?
  5. Kuru saç köklerine ne iyi gelir?

Saç hastalıkları çeşitleri nelerdir?

Saç Hastalıkları / Saç Dökülmesi Nedenleri Arasında En Sık Rastlananlar
  • Androgenetik alopesi (AGA) ...
  • Tellogen effluvium,
  • Alopesi areata,
  • Saç şaftı (kıl şaftı) hastalıkları ve yapısal saç bozuklukları,
Daha fazla öğe...

Saç derisinde yara ve Kabuklanmaya ne iyi gelir?

Bir miktar elma sirkesini suyla karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 15-20 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık su ile durulayın. Zeytinyağı yüksek oranda nemlendirici özelliğe sahiptir ve saç derisindeki kepek ve kabuklanma problemini ortadan kaldırır.

Kafa derisi egzama nasıl geçer?

Karbonat da saç egzamasına iyi geldiği bilinen çözümlerden biridir. Yarım tatlı kaşığı karbonatı yarım bardak suyla karıştırın. Saç egzamasının olduğu bölgeye yaklaşık 5 dakika boyunca uygulayın. Bu tedaviyi düzenli olarak uyguladığınızda saç egzamasının azaldığı görebilirsiniz.

Saç derisi nasıl nemlenir?

Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.

Kuru saç köklerine ne iyi gelir?

Kuru saç derisini nemlendirmek için badem yağı kullanabilirsiniz. Badem yağını nemli saç derisine uygulayın ve 30-40 dakika boyunca bekletin. Daha sonra Head & Shoulders ile yıkayın ve durulayın. Aynı şekilde Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.