SGK mide balonunu karşılıyor mu?

İçindekiler:

  1. SGK mide balonunu karşılıyor mu?
  2. Istanbul'da hangi devlet hastanesinde mide küçültme ameliyatı yapılıyor?
  3. Yutulabilir mide balonu ne işe yarar?
  4. Yutulabilir mide balonu kimlere takılır?
  5. Devlet hastanesinde mide ameliyatı yapılıyor mu?
  6. SGK obezite ameliyatlarını karşılıyor mu?
  7. Yutulabilir mide balonu kaç yaşında olur?
  8. Balon midede erir mı?
  9. Mide balonunun riskleri nelerdir?
  10. Elipse mide balonu kimlere verilir?

SGK mide balonunu karşılıyor mu?

Özel hastanelerde uygulanan mide balonu operasyonlarında Devlet – SGK desteği yoktur. Buna karşın VKİ yani vücut kitle endeksi 40 ve üzerinde olan hastalar için devlet hastanelerinde – özel hastanelerde yapılacak olan mide balonu uygulamaları Devlet – SGK tarafından karşılanmaktadır.

Istanbul'da hangi devlet hastanesinde mide küçültme ameliyatı yapılıyor?

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 2,5 yıldır ücretsiz verilen obezite cerrahisi hizmetinden bugüne kadar 300'ün üzerinde hasta faydalandı. Hastanenin genel cerrahi bölümünden Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr.

Yutulabilir mide balonu ne işe yarar?

Endoskopik intragastrik balon veya kısaca mide balonu tüm dünyada uygulanan geçerli ve ameliyatsız bir obezite tedavisi yöntemidir. Mide içerisinde yer kaplayan bir balon yardımıyla tokluk hissi vererek obeziteyi kontrol altına alma fikri ilk kez 1982'de geliştirilmiştir.

Yutulabilir mide balonu kimlere takılır?

Mide balonu yöntemi sadece morbid obezite cerrahisine hazırlanan aşırı kilolu süper obezlerde, ameliyat öncesinde kilo verme amacıyla kullanılır. Ayrıca hafif kilolu olup ameliyata kabul edilmeyen hastalarda bir yardımcı yöntem olarak, çok nadir de olsa uygulanabilmektedir.

Devlet hastanesinde mide ameliyatı yapılıyor mu?

Devlet tarafından mide küçültme ameliyatları sadece kamu hastanelerinde geçerlidir. Her ne kadar üniversite araştırma hastaneleri de kamu hastanesi olarak değerlendirilse de üniversitelere ait araştırma hastanelerinin tüzükleri ayrıdır.

SGK obezite ameliyatlarını karşılıyor mu?

Normal sigortalı hastalar, obezite ameliyatları için, vücut kitle indeksinin 40 ve üzerinde olması durumunda ücretsiz şekilde ameliyattan yararlanabilir. Vücut kitle indeksi 35-40 arası olan, yüksek tansiyonlu, diyabet hastası, kalp rahatsızlığı bulunan obez hastalar da obezite ameliyatında, sigortadan yararlanabilir.

Yutulabilir mide balonu kaç yaşında olur?

Mide balonu 18 ile 65 yaş arasındaki kişilere uygulanmaktadır.

Balon midede erir mı?

Yutulabilir mide balonu olan elipse mide balonunun, 16 hafta sonrasında zaman ayarlı kapağı erir ve balonun içindeki sıvı boşalır. Ardından balon sindirim sistemi yolu ile mideyi terk eder. Bu sayede hastanın herhangi bir çıkarma işlemini ihtiyaç duymadan bağırsaklarından atılması sağlanır.

Mide balonunun riskleri nelerdir?

Mide Balonu Ameliyatı Riskleri
  • Anestezi – Sedasyon Riskleri.
  • Mide Balonu Patlaması – Sızdırması
  • Kusma ve Mide Bulantısı
  • Karın Ağrısı

Elipse mide balonu kimlere verilir?

Mide balonu hapı, vücut kitle indeksi 27 ve üzerinde olan kişilere uygundur. Aynı zamanda mide balonu hapıyla uzun süreli kilo vermenizde, tip 2 diyabet ya da yüksek tansiyon problemlerine de yardımcı olur.