Bekunis nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bekunis nedir ne için kullanılır?
  2. Bisakodil ne işe yarar?
  3. Kabızlık için hangi ilaç iyi gelir?
  4. Sennosid B nedir?
  5. Debridat ilacı ne işe yarar?

Bekunis nedir ne için kullanılır?

BEKUNS 30 draje içeren blister ambalajlarda sunulur. BEKUNS, bağırsak mukozasına direkt etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını arttırır, su ve elektrolit salgılanmasını engeller. Bu etkiler ile dışkının yumuşatılması ve atılması sağlanır. BEKUNS kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılır.

Bisakodil ne işe yarar?

Bisakodil ise ince barsaktan emildikten sonra direkt etki ile barsak düz kaslarını uyararak bağırsak hareketlerini arttırır.

Kabızlık için hangi ilaç iyi gelir?

Şiddetli kabızlık varsa sodyum fosfat, magnezyum tuzları ve laktuloz grubu ilaçlar tedavide kullanılabilir. Lavman ve fitil diğer tedavi seçenekleridir. Kabızlığın giderilmesi amacıyla yapılan çeşitli yaşam tarzı değişiklikleri, sağlıklı ve düzenli bir bağırsak hareketleri gelişimini amaçlayan uygulamalardır.

Sennosid B nedir?

Sennosid (Sennosid a+b) hidrofilik özellikte olan ve İnce bağırsaktan pek fazla absorbe olmadan kolona ulaşan glikozid molekülüdür.

Debridat ilacı ne işe yarar?

Hareket bozukluklarına bağlı olan fonksiyonel sindirim hastalıklarında; fizyolojik hareketliliği yeniden düzenler. DEBRDAT FORT; - rritabl barsak sendromu tedavisinde, - Fonksiyonel sindirim bozukluklarında ve - Mide ve bağırsaklarla ilgili polimorf belirtilerin tedavisinde kullanılır.