Cumhuriyet kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Cumhuriyet kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?
  2. Eğitim öğretim nasıl yazılır TDK?
  3. Gelibolu Yarımadası nasıl yazılır TDK?
  4. Yarım Ada nasıl yazılır TDK?
  5. Mora Yarımadası nasıl yazılır?
  6. Yucatan Yarımadası nasıl yazılır?
  7. Müslüman nasıl yazılır?
  8. Galata'nın nasıl yazılır?

Cumhuriyet kelimesine gelen ekler nasıl yazılır?

Cumhuriyet kelimesi cümle içerisinde kullanıldığında belirli olarak özeli bir cumhuriyeti temsil etmediği durumlarda küçük harfle başlayarak yazılmaktadır. Aksi takdirde ise, "Türkiye Cumhuriyeti" şeklinde belirli bir ülkeyi temsil ettiği durumlarda büyük harfle yazılarak aldığı ekler kesme işareti ile ayrılmaktadır.

Eğitim öğretim nasıl yazılır TDK?

Ifadenin doğru yazımı, Eğitim-Öğretim şeklinde olacaktır.

Gelibolu Yarımadası nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazımı TDK'ya göre yarımada şeklindedir.

Yarım Ada nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yarım ada şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yarımada şeklinde olmalıdır.

Mora Yarımadası nasıl yazılır?

Mora Yarımadası veya Peloponez, bugünkü Yunanistan'ın güneyinde, ülkenin bir kısmını oluşturan, Avrupa kıtasına bağlı olan ve Ege Denizi'nde bulunan yarımadadır (1893'ten beridir teknik olarak ada). Adanın ismi Batı dilleri ve Yunanca'da Peloponnesos (Πελοπόννησος) 'tur.

Yucatan Yarımadası nasıl yazılır?

Yucatán Yarımadası (İspanyolca: Península de Yucatán), Meksika'nın güneybatısında, Karayip Denizi'ni Meksika Körfezi'nden ayıran yarımada.

Müslüman nasıl yazılır?

müslüman kelimesinin doğru kullanımı Müslüman şeklindedir. müslümanlık kelimesinin doğru kullanımı Müslümanlık şeklindedir. Müslüman'lık kelimesinin doğru kullanımı Müslümanlık şeklindedir.

Galata'nın nasıl yazılır?

Doğrulanmış Cevap. Galata Kulesi ' nin biçiminde yazılır çünkü Galata kulesi özel isimdir. →Özel isimlere gelen ekler ' işareti ile ayrılır.