Bankaya para yatırma faiz nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bankaya para yatırma faiz nasıl yapılır?
  2. Vadeli hesaba para yatırmak caiz mi?
  3. Vadeli hesapta faiz nasıl işler?
  4. Faize yatırılan para ne zaman çekilir?
  5. Vadeli hesap vade bozulursa ne olur?

Bankaya para yatırma faiz nasıl yapılır?

Mevduat faiz hesaplaması, “anapara*faiz oranı*vade (gün)/36500” formülü ile brüt olarak hesaplanır. Örneğin yıllık ,09 faiz oranı ile 30 gün vadeli mevduat hesabına 10 bin TL para yatırılması durumunda: 10.000 TL*15,09*30/365,02 TL 30 günlük brüt faiz getirisi elde edilir.

Vadeli hesaba para yatırmak caiz mi?

Müslümanlar faizli mevduata bilerek ve isteyerek para yatırmamalıdırlar. Çünkü bu tür mevduat hesaplarına tahakkuk ettirilen fazlalıklar faiz olup dinen haramdır. ... Bu itibarla bankaların vadeli mevduat hesaplarına para yatırmak caiz değildir.

Vadeli hesapta faiz nasıl işler?

Yani vadeli hesap süresi ne kadar uzun ise, faiz getirisi mevduat hesabı üzerinden bir o kadar yükselir. Aynı zamanda hesabı yatırılmış olan para miktarı yükseldikçe, elde edilen faiz kazancı da artış gösterir.

Faize yatırılan para ne zaman çekilir?

Faizin hesaba geçmesi doğrultusunda talimat verdiyseniz, vadeli mevduatın vadesi dolduktan sonra, istediğiniz zaman işleyen faizi çekebilirsiniz. Bu para çekme işlemi, ana paranıza içinde bulunulan dönemde faiz işlemesini engellemez. Vade sonunda para çekmeniz durumunda faiz kaybınız olmayacaktır.

Vadeli hesap vade bozulursa ne olur?

Vadeli hesabınızın vadesi dolmadan para çekmeniz mümkün fakat paranız aynı meblağda işletilemeyeceği için vade anlaşması bozulmuş olur ve faiz getirisi elde edemezsiniz. ... Fakat vade dolduktan sonra hesabınızdaki ana parayı ve faiz getirisini çekebilir ya da dilerseniz tekrar vade belirleyebilirsiniz.