Mutfakta Cours ne demek?

İçindekiler:

  1. Mutfakta Cours ne demek?
  2. Salon ingilizce nasıl yazılır?
  3. Yemek yaparken çektirmek ne demek?
  4. Mutfakta line ne demek?
  5. Oturma odası ingilizcesi ne?
  6. Sofa ne demek tarih?
  7. Masterchef çektirmek ne demek?
  8. Sarih ne anlama gelir?
  9. Osmanlıda sofa ne demek?
  10. Sofa ne işe yarar?
  11. Yemeği çektirmek ne demek?
  12. Sosu çektirmek nedir?

Mutfakta Cours ne demek?

Fransız' cada “cours” (course ing.) “koşu” anlamına gelir.Türkçe mutfak terminolijisindeki anlamını “sıra/dize” olarak tabir etsekte uluslararası olarak değiştirilmeden course (kors) olarak kullanılır.

Salon ingilizce nasıl yazılır?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim salon. İsim misafir odası. İsim sergi salonu. İsim son moda giyim eşyası satan büyük mağaza.

Yemek yaparken çektirmek ne demek?

Mutfakta çektirme; sıvıyı ısı üzerinde buharlaştırarak kıvamını koyulaştırmak demektir.

Mutfakta line ne demek?

Lime, narenciye grubuna ait bir meyvedir. Limona benzese de aslında yapı olarak limondan biraz farklıdır. Lime'da çekirdek bulunmaz. Salatalarda, kokteylerde kullanılabilir.

Oturma odası ingilizcesi ne?

"oturma odası" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 10 sonuç
Kategoriİngilizce
1Genelsitting room i.
2Genelparlor i.
3Genelparlour i.
4Genelmorning room i.
12 satır daha

Sofa ne demek tarih?

1. Evlerde oda kapılarının açıldığı ve eskiden ev halkının birlikte oturduğu, yemek yediği genişçe yer, hol [Büyüklerine divanhâne denir]: Her ne hal ise sabah olur.

Masterchef çektirmek ne demek?

ÇEKTİRMEK: Bir sıvıyı kaynatarak azaltma veya kaynatarak koyulaştırma ya da sıvının "özünü bırakması" anlamına gelir. Sosları koyulaştırmak için kullanılan bu teknikte buharlaştıkça içindeki sıvının azalması ile sosun kıvamı koyulaşır. TÜL (TUILE): "Tuile" Fransızca bir kelimedir ve kiremit anlamına gelir.

Sarih ne anlama gelir?

Sarı gülün anlamı her zaman mutluluk ve önemseme olarak bilinir ancak bir diğer anlamı da yakın dostlar için güçlü arkadaşlık ifadesidir. Eğer çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz bir arkadaşınız varsa sarı gül ile birlikte sizler de onu mutlu edebilirsiniz.

Osmanlıda sofa ne demek?

1-Sofa: Sofa, odalar arasında ve önünde yer alan bir ortak alandır. Evler nasıl sokağa, caddeye açılıyorsa, ev içindeki her bir oda da sofaya açılır. Anadolu'da bölgelere göre, “sayvan, çardak, hayat, divanhane” adını alır.

Sofa ne işe yarar?

Sofalar bir sirkülasyon alanı olmakla birlikte aynı zamanda bir oturma ve toplanma alanıdır da. Dolaşım dışında kalan bölümlerinde biçimsel değişime uğrayarak ilginç oturma köşeleri oluşmuştur. Sofa değişik yörelerde sergah, sergi, sayvan, çardak, divanhane gibi isimler alırlar.

Yemeği çektirmek ne demek?

Mutfakta çektirme; sıvıyı ısı üzerinde buharlaştırarak kıvamını koyulaştırmak demektir.

Sosu çektirmek nedir?

Çektirme. Kullanacağınız bir sıvıyı kaynatarak miktar olarak azalmasını sağlarken kıvam olarak da koyulaşmasını sağlamaya çektirme deniyor. Özellikle sos hazırlığında kullanılan bu teknikte amaç sıvı haldeki besini ısıya maruz bırakarak bir miktar buharlaşmasını ve kıvam almasını sağlamak.