Zırnık demek ne demek?

İçindekiler:

  1. Zırnık demek ne demek?
  2. Zırnık koklatmak ne demek?
  3. Sarı zırnık ne demek?
  4. Zırnık kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Hamam tozu zararları nelerdir?
  6. Koklatmamak anlamı nedir?
  7. Kızıl zırnık nedir?
  8. Beynamaz özrü ne demek?
  9. Menzil yeri ne demek?
  10. Hamam otu bitkisi nerede yetişir?
  11. Menzil köyü nasıl bir yer?

Zırnık demek ne demek?

Zırnık kelimesinin TDK'de iki ayrı anlamı bulunmaktadır. Anlamlarından bir tanesi kimya biliminde kullanılan ve arsenik anlamına gelen isimdir. İkincisi ile halk arasında en çok bilinen ve ey yaygın anlamı küçük, önemsiz, değersiz, yaramaz bir parça olarak açıklanmıştır.

Zırnık koklatmak ne demek?

Karşısındaki kişiye yardım etmek istemeyen veya karşısındakinin yardımı,iyiliği hak etmediğini düşündüğü kişi sana zırnık gibi kötü kokulu bir şeyi bile koklatmam,benden bir şey bekleme manasında Zırnık Koklatmam demektedir.

Sarı zırnık ne demek?

Zırnık olarak da bilinen sarı renkli, arsenik sülfür minerali barındıran bir maddedir. Sanayide deriden kılları ayırmak için kıl dökücü olarak kullanılır.

Zırnık kelimesinin eş anlamı nedir?

Zırnık kelimesi için TDK'ya göre, 'metelik' sözcüğü eş anlamlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gündelik yaşamda okunuşu ve yazılışı farklı olsa bile aynı anlam üzerinden bu iki kelimeyi kullanabilirsiniz.

Hamam tozu zararları nelerdir?

Öyle ki hamam otu kullanımı nedeniyle zehirlenenler ve hatta hayatını kaybedenler olduğu bile biliniyor. Aynı şekilde hamam otu tozunun da yağının da bilinçsizce ciltte uzun süre bekletilmesi ciddi tahrişlere ve yanıklara neden olabiliyor, vücudun alerjik reaksiyonlar vermesine yol açabiliyor.

Koklatmamak anlamı nedir?

En ufak bir şey vermekten kaçınmak.

Kızıl zırnık nedir?

Zırnık Otu; halk arasında hamam otu olarak da bilinir ve limon sarısı renkte, içinde arsenik sülfür mineralinin bulunduğu için çok zehirli bir bitkidir. Zırnık önceleri kral sarısı adı ile renklendirme maksadı ile kullanılırdı. ... Kızıl renkli zırnık da vardır.

Beynamaz özrü ne demek?

sıf. ve i. (Fars. olumsuzluk bildiren bі- ve nemāz ile bі-nemāz'dan) Namaz kılmayan, namazı özürsüz terkeden (kimse): O zamânın çocukluğu iki câmi arasında kalmış beynamazın hâline benziyordu (Ahmet Râsim). ѻ Beynamaz özrü: Haklı bir sebebe dayanmayan özür.

Menzil yeri ne demek?

Eskiden yolcuların konakladıkları yerlere menzil denirdi. Kervansaray ile eş anlamlı olan bu kelimenin bir diğer anlamı ise varılması, ulaşılması gereken yerdir.

Hamam otu bitkisi nerede yetişir?

Halk arasında zırnık otu ya da hürrem otu olarak da anılan bu bitkinin özellikle Osmanlı döneminde kadınlardan çokça rağbet gördüğü söyleniyor. Genel olarak toz haline getirilmiş şekilde kullanılan bu ot, Kahramanmaraş ve civarı başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde yetişebiliyor, aktarlardan temin ediliyor.

Menzil köyü nasıl bir yer?

Menzil Köyü, Adıyaman il merkezine 75 km. uzaklıkta yer almaktadır. Köyün genel olarak temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanır. Köyde çay evi, pastane, lokanta ve fırın da bulunmaktadır. Adıyaman Kahta Menzil (Durak) Köyü, hafif karasal iklimin etkisi altındadır.