X neyi simgeler?

İçindekiler:

  1. X neyi simgeler?
  2. Yazışmalarda X ne demek?
  3. X harfi ne demek?
  4. X insan ne demek?
  5. EKS etmek ne demek?
  6. Q hangi harf?
  7. Q neyin sembolü kimya?
  8. Bilgisayarda et işareti ne anlama gelir?
  9. Mailde et işareti ne anlama gelir?
  10. L sembolü nedir?

X neyi simgeler?

Çarpı işareti, olumsuzluk veya onay bildirmek için kullanılan bir işarettir. Olumsuz olarak "buna katılmıyorum" veya "hayır, bu bilgi doğrulanmadı" anlamında kullanılabilir. Onay olarak ise kullanımının bir örneği oy pusulalarıdır. Sıkça tik işaretinin karşıtı olarak kullanılır.

Yazışmalarda X ne demek?

"x" stands for "kisses", and "o" for "hugs".

X harfi ne demek?

Tıpkı 1895 yılında bilinmeyen bir ışın keşfeden Wilhelm Röntgen'in bu ışına “x-ışını” demesi gibi birçoğumuz alfabemizde yer almamasına rağmen “Xharfini “bilinmeyen”i ifade eden bir terim olarak kullanırız. X harfinin sembolizmdeki karşılığı ise “arayış ve buluş”dur.

X insan ne demek?

1980-1999 arası doğan ve insan kaynakları literatürüne 'Y Kuşağı' olarak geçen kuşak Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25′ini kapsıyor. 1925-1946 ylları arasında doğanlar “Gelenekseller”, 1946-1963 yılları arasında doğanlar “Baby Boomers”, 1963-1981 arasında doğanlar X Jenerasyonu olarak adlandırılmaktadır.

EKS etmek ne demek?

Ölmek.

Q hangi harf?

İngilizce Harfler ve Okunuşları Tablosu
HarfOkunuşu
Q qkiu /kjuː/
R rar: /ɑr/
S ses /ɛs/
T tti /tiː/
22 satır daha

Q neyin sembolü kimya?

Reaksiyon katsayısı Q, belirli bir zamanda reaksiyonda mevcut ürün ve reaktiflerin göreli miktarlarının ölçüsüdür.

Bilgisayarda et işareti ne anlama gelir?

@ ya da okunuşu ile kuyruklu a, bir İnternet simgesi, Türkçede "kuyruklu a" olarak adlandırılır ve "et" olarak telaffuz edilir. ... Bu işaret klavyede Q tuşu (F klavyede F tuşu) ve ALT GR veya ctrl ve alt tuşlarına birlikte basılarak ya da ALT tuşuna basılı tutularak nümerik klavyeden 64 rakamı girilerek yazılır.

Mailde et işareti ne anlama gelir?

Et işareti @ bu şekilde yapılan bir işarettir. Genellikle mail, e-posta adreslerinde kullanılır. Diğer bir adı "kuyruklu a" demektir. Örneğin "[email protected]" şeklinde bir mailimiz olsun.

L sembolü nedir?

Litre, bir hacim ölçüsü birimidir. Büyük L (l) ile gösterilir. Litre bir Uluslararası Birim Sistemi birimi değildir; fakat SI birimleriyle birlikte kullanıması kabul görmüştür. SI'nın hacim ölçüsü birimi metreküptür.