Tarla alım satım masrafı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Tarla alım satım masrafı ne kadar?
  2. Tarla satın alırken nelere dikkat edilmeli?
  3. 2021 tapu harçları ne kadar artacak?
  4. Arsa tapu kaç günde çıkar?
  5. Arsa Arazi alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Hisseli arsa satın alınır mı?
  7. Yeni yılda tapu harçları ne kadar olacak?

Tarla alım satım masrafı ne kadar?

Arsa devir ve iktisap işlemlerinde de konut ve işyerlerinde olduğu gibi alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı arsa satış değerinin binde 20 (%2) oranında olacak şekilde tahsil edilmektedir. Örneğin; 100 bin TL olarak beyan edilen bir arsanın satışı sırasında 2 bin TL satıcıdan, 2 bin TL'de alıcıdan tapu masrafı alınır.

Tarla satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsa ve Arazi Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 18 Önemli...
  • Sabırlı mısınız? ...
  • Hangi vadede getiri hedefliyorsunuz? ...
  • İmar durumu nasıl? ...
  • İmar planı nasıl? ...
  • Konumu nasıl? ...
  • Ne kadar risk alacaksınız? ...
  • Hangilerinden kaçınmalı? ...
  • Yola cephesi ne kadar?
Daha fazla öğe...

2021 tapu harçları ne kadar artacak?

Tapu harcı bedeli, aksi kararlaştırılmadıkça alıcı ve satıcıdan eşit olarak, satış bedelinin yüzde 2'si oranında yani toplamde yüzde 4 oranında tahsil edilir. 2020 yılı için 178,50 lira döner sermaye bedeli tahsil edilen harç 2021 yılı için yüzde 9 artışla 194,75 liraya yükseldi.

Arsa tapu kaç günde çıkar?

Daha önce hiç tapu dairesinde işlem yapmamış olan kimseler, bu sürecin uzun ve yorucu olduğunu düşünebiliyor. Ancak gerekli belgelerin eksiksiz temin ve teslim edilmesi, tapu harcının ödenmesi halinde tapu işlemi 1-2 gün içerisinde tamamlanabiliyor.

Arsa Arazi alırken nelere dikkat edilmeli?

Arsayı satın almaya karar verdiyseniz, tapu kaydı üzerinde ipotek, haciz gibi herhangi bir şerh, beyan olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu gibi kısıtlamalar varsa kayıtlar satıcı tarafından kaldırılmadan kesinlikle alım yapmayın. Ayrıca arsanın hisseli olup olmadığına dikkat edin.

Hisseli arsa satın alınır mı?

Hisseli tapu alınabilmesi için en az iki hissedara ihtiyaç vardır. Hissedar sayısının üst sınırı ise belirtilmemiştir yani bir arsa ya da arazinin büyüklüğüne göre istediğiniz kadar kişi ile satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve her birinizin ismi tapu üzerinde gösterilebilir.

Yeni yılda tapu harçları ne kadar olacak?

2020 yılı için yeni tapu harcı yüzde 22.58 olarak belirlendi. 2019 yılı harcı 288 lira iken, 2020 yılı harç ücreti 353 lira olarak zamlandı. Satış işlemlerinde 2019 yılı için döner sermaye hizmet bedeli 128,00 TL, ilave hizmet bedeli 17,50 TL olmak üzere 145,50 TL döner sermaye bedeli bulunuyordu.