Sunta lam ne demek?

İçindekiler:

  1. Sunta lam ne demek?
  2. Materyal suntalam ne demek?
  3. Hayglass ne demek?
  4. Lam malzeme nedir?
  5. Yonga levha mı suntalam mı?
  6. High Gloss nasıl anlaşılır?
  7. Yonga levha üzeri lamine kaplama nedir?
  8. Lam MDF ne demek?
  9. Mobilyada lam ne demek?
  10. Yonga levha saglam mi?

Sunta lam ne demek?

Suntalam modern mobilya üretim biçimidir masifli mobilyadan temel farkı suntanın her iki yüz- eyinde 0.8 mm lamine kaplama olması masif çıta yerine fabrikasyon ortamında özel makineler ile lamine cumbalar ile kaplanmasıdır. Sunta lam kelime olarakta anlaşılacağı gibi sunta üzerine lamine kaplama olarak bilinmektedir.

Materyal suntalam ne demek?

Suntalam Nedir? Ana madde olarak talaş (rendelenmiş ağaç gövdesi) ve tutkaldan oluşan malzemeye sunta denilmektedir. Suntanın lamine malzeme ile kaplanmış hali ise "suntalam” olarak adlandırılmakta. Lamine kaplamayla sunta, kaplamasız haline göre daha dayanıklı bir yapı kazanmaktadır.

Hayglass ne demek?

Hayglass Kapak Nedir ? Hayglass mutfak dolabı kapakları sahip oldukları üst düzey parlaklık ile bilinirler. ... Bu MDF ye yüksek parlak yapısına sahip tutkal ve UV lak uygulanması sonucu bu mutfak dolabı kapakları oluşur.

Lam malzeme nedir?

Lam kelimesi “lamine” teriminden gelir. MDF ile birleştirilir ve MDF Lam olarak kullanılır. Melamin, dekor kâğıtların üzerine suni reçine emdirilmesi sonucu elde edilen bir şeffaf katmandır. Desenli bir katmandır aynı zamanda.

Yonga levha mı suntalam mı?

Sunta bir diğer adı ile yonga levha. Son dönemlerde bir çok ürünün açıklamasında yonga levha tabiri geçmektedir. Satıcı firma ya da e ticaret siteleri suntalam deyimi yerine yonga levha tanımlamasını geçirerek farklı bir malzeme olduğunu izlenimi yaratma çabası içindeler. Oysa ki her ikisi de aynıdır.

High Gloss nasıl anlaşılır?

Örneğin bizim ustalarımız akrilik ve high gloss kapaklar ne kadar benzer malzemeler olarak bilinse de bir bakışta iki kapak türünü ayırt edebilirler. High gloss kapaklar daha iyi yansıtıcı olmasına rağmen, mdflam yüzeye yapışırken pvc yüzeyi ince olduğu için portakal kabuğu görünümünde bir yüzeye sahiptir.

Yonga levha üzeri lamine kaplama nedir?

Lamine yonga levhalar ve kaplamalı yonga levhalar, kontrplağa göre düşük fiyatla dekoratif görünüm sağlar. Dekoratif laminat veya ahşap kaplama, yapıştırmak için düz bir yüzey sağlar. Böylece, lamine sunta levha ve kaplamalı yonga levhalar ofis mobilyalarının üretiminde yaygın olarak kullanılırlar.

Lam MDF ne demek?

MDF plakaların üzerinin teknolojik emprenye makineleri ile melamin reçinesi ve tutkal emdirilerek yanmaz ve su geçirmez hale gelen dekor kâğıdı ile kaplanmasıyla elde edilen malzemeye MDF Lam denir. Sunta ise basit odun parçalarının sentetik reçinelerle preslenmesi ile elde edilen daha basit bir malzemedir.

Mobilyada lam ne demek?

Lam kelimesi “lamine” teriminden gelir. MDF ile birleştirilir ve MDF Lam olarak kullanılır. Melamin, dekor kâğıtların üzerine suni reçine emdirilmesi sonucu elde edilen bir şeffaf katmandır.

Yonga levha saglam mi?

Yüzey katmanındaki yongalar orta katmandakinden daha küçüktür, böylece yonga levhanın yüzeyi orta katmana göre daha yoğun ve kompakttır. ... Yonga levha homojendir ve farklı yönlerde aynı dayanıklılık derecesine sahiptir.