Astsubay nedir ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Astsubay nedir ne kadar maaş alır?
  2. Muvazzaf astsubay nedir ne iş yapar?
  3. Astsubay kac yil?
  4. Muvazzaf astsubay kimler başvurabilir?
  5. Astsubay ne iş yapar?

Astsubay nedir ne kadar maaş alır?

Astsubay maaşı 2021'de ortalama olarak 6, 7 bin TL civarında diyebiliriz. TL'den başlayarak 10.000 TL'ye kadar astsubay maaşları yükselebiliyor. Yukarıda saydığımız durumlara göre değişen maaş rakamı terör bölgesinde veyahut sınır dışında görev yapan astsubaylar için yükselmektedir.

Muvazzaf astsubay nedir ne iş yapar?

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görevini sürdüren jandarma astsubay, kanun ve yönetmeliklere aykırı faaliyetleri engellemekle yükümlüdür. Barış döneminde toplum düzenini sağlayan ve güvenliği bozan durumlara karşı tedbir alan, savaş durumlarında ise ordu emrine girip ordu için çalışmakla mükellef olan personeldir.

Astsubay kac yil?

Eğitim ve öğretim süresi önlisans düzeyinde 2 yıl olup öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, astsubay diploması yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden önlisans düzeyinde bir diploma verilmektedir.

Muvazzaf astsubay kimler başvurabilir?

Muvazzaf Astsubay, 926 sayılı TSK Personel Kanunu kapsamında, en az iki yıl süreli fakülte veya yüksekokulları bitiren ve kılavuzun müteakip bölümlerinde açıklanan şartları sağlayan kadın ve erkeklerden istihdam edilen astsubaylardır.

Astsubay ne iş yapar?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.