Ayetel Kürsi Hatmi nedir?

İçindekiler:

  1. Ayetel Kürsi Hatmi nedir?
  2. Cuma günü Ayetel Kürsi okunursa ne olur?
  3. Ayetel Kürsi Hatmi kaç tane?
  4. Ayetel kürsi ne için okunur?

Ayetel Kürsi Hatmi nedir?

Ayetel Kürsi Kaç Kez Okunmalı? Ayet'el-Kürsî, durak yerlerinin sayısınca 17, kelimeleri sayısınca 50, harfleri sayısınca 170, resuller ve ashabı kiram sayısınca 313 defa okuyan kişinin her isteği yerine gelir; cesareti artar. Halk arasında sevgi, saygısı ve itibarı çoğalır. İstediği makama ulaşır.

Cuma günü Ayetel Kürsi okunursa ne olur?

Tehlikelerden ve musibetlerden korur. Cuma günü okunan Ayetel Kürsi'nin dileklerin kabulüne vesile olacağı umulur. HADİS: ''Kim Cuma günü sabahı 12 defa Ayetel Kürsi'yi okur ve ardından iki rekat namaz kılarsa Allah onu şeytanların ve kötü zalim kimselerin şerrinden korur'' duyurulur.

Ayetel Kürsi Hatmi kaç tane?

O evde büyü tutmaz. * Devamlı olarak ayet- el kürsi okumaya devam eden kişi hem dünyada hem ahirette büyük makamlara erişir. * Ayet- el kürsi nimetler 313 defa okuyup ve her okuyuşta hu diye üfürülürse o nimet bereketlenir. 313 ayet- el kürsinin hatim adedidir.

Ayetel kürsi ne için okunur?

Ayetel Kürsi, Kuran'da Bakara suresinin içinde yer alıyor. Bakara suresinin 255. ayetidir. Halk arasında genellikle dua olarak kabul edilir. Kötülüklerden, kaza ve belalardan korunmak için sıklıkla okunur.