2021 Bağ-Kur borçları silinecek mi?

İçindekiler:

  1. 2021 Bağ-Kur borçları silinecek mi?
  2. Odenmeyen Bağ-Kur borclari ne olur?
  3. Bağ-Kur iptali nasıl yapılır?
  4. SSK ve Bağ-Kur yapılandırma ne zaman son?
  5. Bağ-Kur yapılandırma ne zaman başlıyor?
  6. Bağ-Kur borcu dondurulur mu?
  7. Bağkur prim borçları siliniyor mu?
  8. Bağkura ödenen para geri alınır mı?
  9. Bağ-Kur affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?
  10. Bağ-Kur borçları ne zaman silinecek 2021?
  11. Bağkur cezası nedir?
  12. Bağkur ihya borcu ne demek?

2021 Bağ-Kur borçları silinecek mi?

GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Odenmeyen Bağ-Kur borclari ne olur?

Buna göre, vatandaşların, tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK'ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. ... Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.

Bağ-Kur iptali nasıl yapılır?

Bağkur Kapatma İşlemleri İçin Ne Yapılmalıdır? Bağkur'dan çıkmak istendiğinin belirtildiği bir dilekçe ile Bağkur kapatma talebi Sosyal Güvenlik Kurumu'na iletilmelidir. Tek bir kapatma dilekçesi ile bu işlemin yapılabilmesi mümkündür.

SSK ve Bağ-Kur yapılandırma ne zaman son?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK'ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise .

Bağ-Kur yapılandırma ne zaman başlıyor?

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, ihya borçlarını e-Devlet üzerinden veya bağlı olduğu SGİM/SGM'ye 21 – 21 tarihleri arasında başvuru yapabileceklerdir. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmayacak, tüm borçlar otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılandırılacaktır.

Bağ-Kur borcu dondurulur mu?

Söz konusu borcunu ödeyemeyen BAĞ-KUR'luların sigortalılık süresini dondurmak için veya borcu sildirmek için ayrıca bir başvuru yapmaları gerekmeyecek. ... Prim borçları silinerek BAĞ-KUR süreleri dondurulan vatandaşlar veya hak sahipleri ileride bu süreleri ihya edebilecekler.

Bağkur prim borçları siliniyor mu?

Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 'e kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

Bağkura ödenen para geri alınır mı?

Bağkur'lular (4B) için tarih ayrımı yapmadan ödedikleri tüm primler geri veriliyor. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor. Çalışırken SGK'ya brüt ücretin yüzde 34.5'i oranında prim yatırılıyor.

Bağ-Kur affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?

Başta vergi ve sigorta prim borçları olmak üzere kamuya olan birçok borcun yeniden yapılandırılarak ödenmesine imkan sağlayan 7326 sayılı Yasa 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bağ-Kur borçları ne zaman silinecek 2021?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 31.10.2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

Bağkur cezası nedir?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

Bağkur ihya borcu ne demek?

Yapılandırma yasasının Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen durumda olan Bağkur'lular daha az ödeme yaparak ihya (canlandırma) imkanına sahip olacak. 2008'den başlayarak çeşitli kanunlarla Bağkur prim borcunu ödemeyen kişilerin prim borçları silindi ve sigortalılık süreleri donduruldu.