YÖK denklik nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. YÖK denklik nasıl öğrenilir?
  2. Denklik sorgulama nasıl yapılır?
  3. YÖK denklik belgesi ne demek?
  4. Denklik sorgulama nedir?
  5. Denklik için ne lazım?
  6. Denklik belgeleri nelerdir?
  7. YÖK denklik belgesi kaç günde alınır?
  8. Denklik belgesi neden alınır?
  9. Denklik başvurusu kaç günde sonuçlanır?
  10. YÖK denklik kaç ay sürer?
  11. Türkiye'deki üniversite diploması Almanyada geçerli mi?
  12. Diplomam Kanada'da geçerli mi?
  13. Azerbaycan diploması Türkiye'de geçerli mı?
  14. Azerbaycan Nahçıvan Üniversitesi denklik var mı?

YÖK denklik nasıl öğrenilir?

Başvuru yapacaklar, "http://okultanima.yok.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapabilecek. Sorgulanan yükseköğretim kurumunun YÖK'ün tanıma listelerinde yer alması halinde, başvuru sahibi "Okul Tanıma Belgesi"ni alabilecek.

Denklik sorgulama nasıl yapılır?

Sistemi kullanmak için öncelikle e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapmak gerekiyor. Ardından arama bölümünden "Denklik Başvurusu Sorgulama" hizmetine kolayca ulaşılabiliyor.

YÖK denklik belgesi ne demek?

YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Denklik sorgulama nedir?

Yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ve büyükelçiliklerce açılmış okullar ile yurt içi ve yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan belgelerin ülkemizde hangi sınıf, alan, dal veya bölüme eş değer olduğunun tespit edilme işlemine denklik denir.

Denklik için ne lazım?

Denklik İçin Gerekli Evraklar (T.C Vatandaşları İçin)
  • İmzalı başvuru formu.
  • Diplomanın aslı ya da noter onaylı sureti.
  • Denkliği istenen diplomanın ya da mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti ve noter onaylı tercümesi.
  • Denkliği istenen diplomanın kapsadığı öğrenim süresine ait transkriptin aslı.
Daha fazla öğe...

Denklik belgeleri nelerdir?

Türk Yüksek Öğretim sisteminde mezun olunan akademik alan ve dereceye eş değer olduğunu gösteren belgeye denklik belgesi denmektedir. Dolayısıyla denklik belgesini alabilmek için talep etmek gerekmektedir. Bu talep edilen denklik belgesi aslında kişinin bulunduğu ülkedeki mezuniyet belgesidir.

YÖK denklik belgesi kaç günde alınır?

YÖK, uluslararası üniversite sıralandırma sistemlerinde ilk 1000 üniversite arasında yer alan üniversitelerden alınan diplomalara ortalama 15 günde doğrudan denklik veriyor.

Denklik belgesi neden alınır?

Denklik belgesi eğitim alanında mezuniyet olma durumlarında verilebilir. Yani bu belgeye mezuniyet denklik belgesi de denebilir. Doğal olarak denklik belgesi ön lisan, lisans ya da yüksek lisans diplomalarını almayı hak kazanmış ve almış olan kişilere yurt dışında denk gelen alanın belgesi olacak şekilde verilir.

Denklik başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.

YÖK denklik kaç ay sürer?

Bazı ülke başvurularında işlemler 15 günde sonuçlanabiliyor Dijitalleşme sonucunda 2018'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle uyumlu ülkelerden yapılan denklik başvurularının sonuçlandırılma süresi ortalama 65 güne indirildi. Bazı ülke başvurularında ise işlemler 15 günde bile sonuçlandırılıyor.

Türkiye'deki üniversite diploması Almanyada geçerli mi?

Eğer Türkiye'de aldığınız eğitim Alman standartlarına eşdeğer bulunursa, diplomanız tanınır ve diploma tanınma belgesi verilir.

Diplomam Kanada'da geçerli mi?

Türkiyedeki Diploma Ne Olacak? Öğrenciler Türkiye'de aldıkları diplomanın Kanada'da işe yerleşmelerini sağlayıp sağlamayacağını soruyorlar. Kanada'da bir firmadan iş teklifi almışsanız bu denkliğe zaten ihtiyacınız olmuyor. ... Üniversitede master yapmak isteyen öğrenciler için de denklik aranmıyor.

Azerbaycan diploması Türkiye'de geçerli mı?

Türkiye'de yabancı diplomalara YÖK tarafından değerlendirme yapılarak denklik verilmektedir. Azerbaycan üniversitelerinin birçoğu YÖK'ün resmi sitesinde tanınan üniversiteler arasında yer almaktadır. ... Çünkü YÖK'ün tanımadığı bir üniversiteye denklik belgesi söz konusu değildir.

Azerbaycan Nahçıvan Üniversitesi denklik var mı?

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi/Eczacılık Öğrencileri Yaz stajlarını belirlenen sınıftan itibaren Eczanelerde yapmaktadır. Türk Öğrenciler, Mezuniyetten sonra STS(Seviye Tespit Sınavı) Sınavını geçtikten sonra Denklik alarak göreve başlamaktadır. Nahçıvan Devlet Üniversitesinde Hukuk Eğitimi 5 yıldır.