Ritim bozukluğu için ne yapmamız lazım?

İçindekiler:

  1. Ritim bozukluğu için ne yapmamız lazım?
  2. Kalp ritim bozukluğu tedavi edilebilir mi?
  3. Kalp ritminde bozukluk neden olur?
  4. Elektroşok hangi durumlarda uygulanır?
  5. Elektroşok tedavisi nasıl yapılır?
  6. Ritim bozukluğu geçici midir?

Ritim bozukluğu için ne yapmamız lazım?

Aritmi, ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi ile kontrol altına alınabilir. İlaç tedavisi ile başarılı olunamayan vakalarda “radyofrekans ablasyonu” denilen, hastanın bacak toplardamarından ya da bazen bacak atar damarından yapılan girişimsel bir uygulama ile ritim bozukluğu tedavi edilmektedir.

Kalp ritim bozukluğu tedavi edilebilir mi?

Ritim bozukluklarının çoğu zararsızdır ve tedavi edilmezler. Ancak bazı ritim bozuklukları önemli belirtilere neden olurlar ve bazı komplikasyonların habercisi olabilirler. Bu durumda tedavi görmeniz gerekebilir. Doktorunuz öncelikle yaşam tarzınızda bazı değişiklikler yapmanızı isteyebilir.

Kalp ritminde bozukluk neden olur?

Kalp çarpıntısı, kan basıncı yüksekliğinin, korku, endişe, stres durumlarının, aşırı kafein ya da alkol alımının sonucu olabildiği gibi kalp ritim bozukluğunun (aritmi) belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.

Elektroşok hangi durumlarda uygulanır?

EKT'nin en sık uygulandığı rahatsızlık ağır depresyon tablolarıdır. Bu hastalıkta kişi yoğun üzüntü, elem, dikkat kaybı, iştah ve uykuda bozulmalar yaşar, intihar fikri ya da girişimi olabilir. Bu durumu önleyebilmek için EKT uygulanır. Mani ve şizofrenide de EKT uygulanabilir.

Elektroşok tedavisi nasıl yapılır?

NASIL BİR TEDAVİDİR? Bir anestezi uzmanı ve bir psikiyatristin hazır bulunduğu acil müdahale imkanı veren bir tedavi odasında sedyede yatan hastada öncelikle kas gevşemesi ve uyku sağlayan anestezi ilaçları verilir. Daha sonra hastanın alnına yerleştirilen iki elektrottan birkaç saniye süre ile elektrik akımı verilir.

Ritim bozukluğu geçici midir?

Çocuklarda bazı ritim bozuklukları geçici olsa da çoğu kalıcıdır. Özellikle taşikardiye neden olan ritim bozuklukları genellikle kalpte doğuştan olan fazla elektrik ileti yollarına bağlıdır. Hastanın yaşı, ritim bozukluğunun tipi ve derecesine göre ilaç tedavisi verilir ya da ablasyon adı verilen işlem yapılır.