Kulağa tık tık ses gelmesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Kulağa tık tık ses gelmesi ne demek?
  2. Kulaktan rüzgar ses gelmesi nasıl geçer?
  3. Beyinden gelen sesler neden olur?
  4. Kafa içinde hışırtı neden olur?

Kulağa tık tık ses gelmesi ne demek?

Tinnitus ortamda herhangi bir ses yokken hasta tarafından bir kulakta veya bazen her iki kulakta duyulan, monoton (tekdüze) sese verilen addır. Ses kalın, pes bir ses (rüzgar sesi, uğultu) olabileceği gibi ince, tiz (zil sesi, çınlama) de olabilir.

Kulaktan rüzgar ses gelmesi nasıl geçer?

Kulak uğultusu eğer dış kulaktan kaynaklanan tıkanmaya bağlı ise; dış kulak yolu tıkacı, hastanın kulağının temizlenmesi sonucunda çözüme kavuşabilir. Fakat sorun iç kulaktan geliyorsa bunun tedavisi çok kolay olmayabilir. Bu hastalığın süreci uzun olmakla birlikte, sürekli ilaç kullanımı gerekebilir.

Beyinden gelen sesler neden olur?

Kafa içinde ses duymak; şizofreni gibi akıl hastalıklarında, uyuşturucu madde kullanımının zehirlenme ve yoksunluk döneminde, çocukluk çağında yaşanan zorluklara bağlı oluşan disosiyatif kimlik bozukluğunda görülebilir. Bazen de uykuya dalarken veya uyanırken olabilir ki bu durum tamamen normal olarak kabul edilir.

Kafa içinde hışırtı neden olur?

Çınlamanın en temel nedenleri başında ise iç kulak bölgesinde yer alan çok hassas olan işitme sinir uçlarındaki hasarlanmalar geliyor. Kulak kiri, kulak zarında sorunlar, kulak enfeksiyonları, alerjik nezle ile sinüzit gibi sorunlar sık ve düzeltilebilir nedenler arasında yer alıyor.