Adli Tatil hangi süreleri keser?

İçindekiler:

  1. Adli Tatil hangi süreleri keser?
  2. Adli tatilde icrada süreler durur mu?
  3. Tüketici mahkemesi adli tatile girer mi?
  4. Itirazın iptali davası adli tatilde görülür mü?
  5. Adli tatilde icra satış yapılır mı?
  6. Icra takibine itiraz süresi adli tatilde durur mu?
  7. Idari yargıda adli tatilde süreler işler mi?
  8. Iş mahkemelerinde adli tatil süreyi keser mi?

Adli Tatil hangi süreleri keser?

Tatil süresince bölge adliye mahkemeleri ile Yargıtay, yalnız tutuklu hükümlere ilişkin veya Meşhud Suçların Muhakeme Usulü Kanunu gereğince görülen işlerin incelemelerini yapar. Adlî tatile rastlayan süreler işlemez. Bu süreler tatilin bittiği günden itibaren üç gün uzatılmış sayılır.

Adli tatilde icrada süreler durur mu?

Yukarıda belirtildiği üzere yine beşinci günün haftasonu tatili veya resmi tatile denk gelmesi halinde itiraz süresi tatil bitimindeki ilk iş gününe kadar uzamış sayılır. Unutulmamalıdır ki adli tatil icra takiplerindeki süreleri etkilememektedir.

Tüketici mahkemesi adli tatile girer mi?

Tüketici Mahkemesinde görülen davalar da adli tatile tabidir, süreler işlemez... ... Mahkemece; Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığınca verilen kararın iptali için açılan davanın, 15 günlük itiraz süresi içerisinde açılmadığı gerekçesi ile reddine karar verilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.

Itirazın iptali davası adli tatilde görülür mü?

KARAR: İcra ve İflas Daireleri ile İcra Mahkemesinde adli tatil hükümleri uygulanmaz. Zira İcra ve İflas Daireleri ve Mahkemeleri Adli Tatilde de iş başında olmakla basit yargılama usulüne tabi olan İcra İflas Yasasından kaynaklanan itiraz, şikayet ve bu nevi davalarda HUMK.nun 177. maddesinin uygulama olanağı yoktur.

Adli tatilde icra satış yapılır mı?

İcra mahkemeleri, İcra İflas Kanunu kapsamında itiraz, şikayet ve kanunda belirtilen diğer davalara bakmaktadır. Bundan dolayı da özel yargılama usulüne tabi olan bu mahkemelerde adli tatil geçerli olmaz. Yani anlayacağınız üzere adli tatilde de icra mahkemeleri açık oluyor. Bundan dolayı da icra takibi yapabilirsiniz.

Icra takibine itiraz süresi adli tatilde durur mu?

İcra daireleri mahkeme niteliğinde değildir ve icra mahkemelerinin bakacağı işler ivedi niteliktedir. Bu nedenle icra dairelerinde ve icra mahkemelerinde adli tatil hükümleri uygulanmaz.Yani sürenin son günü adli tatil gününe denk gelirse süre adli tatilin bitiminden itibaren bir hafta daha uzatılmaz.

Idari yargıda adli tatilde süreler işler mi?

İDARE MAHKEMELERİNDE ADLİ TATİLDE SÜRELER İŞLİYOR MU? İdari Yargıda, Kanunda yazılı sürelerin bitmesi çalışmaya ara verme zamanına rastlarsa bu süreler, ara vermenin sona erdiği günü izleyen tarihten itibaren yedi gün uzamış sayılır. ANAYASA MAHKEMESİNDE ADLİ TATİLDE ÇALIŞMAYA ARA VERİLMEMEKTEDİR.

Iş mahkemelerinde adli tatil süreyi keser mi?

Aşağıda yer alan kararlardan anlaşılacağı üzere; hizmet akdi veya sözleşmesi nedeniyle açılan davalarda adli tatilde süreler işlemekteyken; bu kapsam dışında kalan davalarda ise adli tatilde süreler işlemeyecektir.