Bebeklerde burun kanaması nasıl önlenir?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde burun kanaması nasıl önlenir?
  2. Küçük bebeklerde burun kanaması neden olur?
  3. Çocukların burun kanamasında ne yapılmalı?
  4. 6 aylık bebekte burun kanaması neden olur?
  5. Ilk yardımda burun kanamasında ne yapılır?

Bebeklerde burun kanaması nasıl önlenir?

Sağlam, ancak nazik bir şekilde baş ve işaret parmakların yan tarafıyla sıkılan burun yumuşak kısımları yüze, yüz kemiklerine doğru bastırılmalıdır. Bu şekilde 5-10 dakika kadar beklenmelidir. Kanama bölgesi kalp seviyesinde tutulmalıdır bu şekilde şiddeti azaltılabilir.

Küçük bebeklerde burun kanaması neden olur?

Çocuklarda burun kanamalarının en sık sebebi burun karıştırmadır. Çocuklar burunlarını karıştırarak bu kılcal damarlardan çok yoğun olan bölgeyi zedelemekte ve tekrarlayan burun kanamalarına neden olmaktadır. Kuru havalarda ve üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenlerde de burun kanamaları sık görülmektedir.

Çocukların burun kanamasında ne yapılmalı?

Sağlam, ancak nazik bir şekilde baş ve işaret parmakların yan tarafıyla sıkılan burun yumuşak kısımları yüze, yüz kemiklerine doğru bastırılmalıdır. Bu şekilde 5-10 dakika kadar beklenmelidir. Kanamanın şiddetli olduğu arka burun kanamasından şüphe ediliyorsa, bir yandan hastanenin yolu tutulmalıdır.

6 aylık bebekte burun kanaması neden olur?

Özellikle sağlıklı bebeklerde soğuk algınlığı burun kanamasına en çok sebep olan durumlar arasında gelir. Fakat daha ciddi durumlar söz konusu olduğunda tümör ya da damar bozukluğu gibi sorunlar meydana gelebilir. Fiziksel açıdan kemik üzerindeki eğrilme veya bu gibi durumlarda yine Burun kanaması neden olabilmektedir.

Ilk yardımda burun kanamasında ne yapılır?

Burun kanamasında ilk yardım •Hasta ya da yaralının mümkünse oturması sağlanır. •Hasta ya da yaralının burun kanatları iki parmakla sıkıştırılır. •Bu işleme yaklaşık 5 dk kadar devam edilir. Kanamanın durmaması halinde hasta ya da yaralının en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi sağlanır.