Lenf kanseri sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Lenf kanseri sebebi nedir?
  2. Lenf kanseri ciddi mi?
  3. Lenfoma tehlikeli mi?
  4. Lenfomaya ne sebep olur?

Lenf kanseri sebebi nedir?

Lenf kanserinde lenfosit adı verilen hücreler, lenfoma hücresine dönüşür. Bu hücreler lenf bezleri ve diğer dokularda kontrolsüz biçimde çoğalarak kitleler oluşturur. Çoğu vakada hastalığın nedeni bilinemez. Ancak EBV ve HIV enfeksiyonları ile lenfoma arasında ilişki bulunmuştur.

Lenf kanseri ciddi mi?

Lenf kanseri oldukça tehlikeli ve ciddi bir hastalıktır. Tedavi süreci kişinin durumuna ve yapılan tedaviye göre değişmektedir. İhmale gelmeyecek bir hastalık olup mutlaka kontroller ve tedavi süreci tamamlanmalıdır. Duruma göre öldürücü duruma göre ise tedavi başarı ile sonuçlanır.

Lenfoma tehlikeli mi?

Lenf kanseri oldukça tehlikeli bir hastalıktır ve ihmale gelmez. Lenf kanseri belirtileri genel olarak aşağıdakiler gibi olsa da farklı belirtiler de ortaya çıkmaktadır. Lenf kanserinin tedavisinde; lenfomanın tipi, hastalığın evresi ve büyüme hızı, hastanın yaşı ve diğer sağlık problemleri gibi etkiler görülmektedir.

Lenfomaya ne sebep olur?

Doktorlar lenfomaya neyin sebep olduğu konusunda emin değildir. Lenfoma, lenfosit olarak adlandırılan hastalıklarla savaşan bir akyuvarın genetik kodunda bir mutasyon geliştirmesi ile ortaya çıkar. Bu mutasyon hücreye hızlı şekilde çoğalmasını söyleyerek çoğalmaya devam eden birçok hastalıklı lenfosite yol açar.