Maksimum en çok ne demek?

İçindekiler:

  1. Maksimum en çok ne demek?
  2. Max ve Min nedir?
  3. Minimum ne demek TDK?
  4. Azami şekilde ne demek?
  5. Max Min termometre nedir?
  6. Min sayı ne demek?
  7. Risk nedir Türk Dil Kurumu?
  8. Azami ne d?
  9. Asgari ve Azami ne demek?
  10. Termometre ısıyı nasıl ölçer?
  11. Min formülü ne işe yarar?

Maksimum en çok ne demek?

Maksimum en çok ne demek? En büyük, en yüksek, en çok, azami, maksimal. Değişebilen bir niceliğin varabileceği en yüksek olan (sınır), azami, maksimal. Verilen bir durum için elde edilebilecek en büyük değer.

Max ve Min nedir?

Minimum kelimesinin zıt anlamlısı olan Max, en üstün ve hepsi anlamına gelir. Aynı zamanda bir yerin zirvesini ve doruk noktasını tanımlamak için aynı kelime kullanılır.

Minimum ne demek TDK?

Minimuma ne denir? Bir şey için gerekli en az veya en küçük (derece, nicelik). Değişken bir niceliğin inebildiği en alt, asgari, minimal.

Azami şekilde ne demek?

TDK sözlüğünde azami kelimesi; en yüksek, en büyük, en üst ve en çok anlamlarına gelmektedir. Azami sözcüğü asgari sözcüğünün zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Azami süre ise bir durum için belirlenen en uzun süredir. Azami hız ise bulunulan ortamda yapılabilecek en yüksek hız demektir.

Max Min termometre nedir?

TFA 10.3015.03 Maksimum ve minimum termometre günlük en yüksek ve en düşük sıcaklık görmenizi sağlayan mekanik bir termometredir. TFA PLASTİK MAKSİMUM VE MİNİMUM TERMOMETRENİN ÖZELLİKLERİ: Bu mekanik termometre günün en yüksek ve en düşük sıcaklıklarını görmenize ve kayıt altında tutmanıza yarar.

Min sayı ne demek?

Açıklama. Değer kümesindeki en küçük sayıyı verir.

Risk nedir Türk Dil Kurumu?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'risk'dir. RİSK NE DEMEK: Zarara uğrama tehlikesi, riziko.

Azami ne d?

Azami Nedir TDK: Maksimum, en çok, en üst, maksimal, en büyük, en yüksek derece ve nicelik olarak tanımlanır.

Asgari ve Azami ne demek?

Azami sözcüğü asgari sözcüğünün zıt anlamlısı olan bir kelimedir. Azami süre ise bir durum için belirlenen en uzun süredir. Azami hız ise bulunulan ortamda yapılabilecek en yüksek hız demektir. Azami kelimesi nicelik belirten ve ölçülebilir kavramların ifade edildiği bir kelimedir.

Termometre ısıyı nasıl ölçer?

Cıvalı termometreler sıvıların ısıtıldığında genleşmesi ve soğutulduğunda büzülmesi temel prensibine dayanarak üretilir. Sıcaklık arttığında tüpün içindeki cıva genişler ve yükselir, sıcaklık azaldığında ise bunun tersi olur. Bu hareketler, sıcaklık değerlerini tespit etmeyi sağlar.

Min formülü ne işe yarar?

Açıklama. Değer kümesindeki en küçük sayıyı verir.