Meyveli şarap nasıl içilir?

İçindekiler:

  1. Meyveli şarap nasıl içilir?
  2. Şarabın yanında hangi mezeler yenir?
  3. Hangi şaraplar soğuk içilir?
  4. Chardonnay şarap nasıl içilir?

Meyveli şarap nasıl içilir?

KURU YEMİŞ Meyveli şarapların aromasını dengeleyen kuru yemişler, şarabın daha rahat içilmesini sağlar. Ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişler meyveli şarapların kusursuz eşlikçileridir. Beyaz şarapla uyumlu bir birliktelik konusunda ise beyaz leblebi tercih edilebilir.

Şarabın yanında hangi mezeler yenir?

Kırmızı şarabın yanında tercih edeceğiniz kırmızı üzüm de içinizi ferahlatarak şarabın daha rahat tüketilmesini sağlar. Bununla birlikte kavun, kayısı ve mango gibi meyvelerle hazırlayacağınız meyve tabakları da meyveli şaraplara uyumlu bir aroma oluşturur.

Hangi şaraplar soğuk içilir?

Bazı kırmızı şaraplar serin hatta soğuk servis edilmelidir. Ne gibi mi? Genel kural şu. Beyaz şarap gibi yapısı olan yani tanenleri güçsüz, fıçı yüzü görmemiş, maserasyon süresi kısa tutulmuş (ekstrasyonu düşük) kırmızılar oda sıcaklığına göre daha serin servis edilmelidir.

Chardonnay şarap nasıl içilir?

Chardonnay, salata ile içilebilecek en güzel seçim. Genel bir meyve tadı var ve çoğu salatalara uyuyor. Eğer yemekten önce bir bardak şarap içmek istiyorsanız, daha hafif birşey seçin, mümkünse beyaz veya roze. Bu şaraplar serin servis edildiği için, başlangıçlar ideal.