Yeni doğan erkek bebeğin pipisi nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan erkek bebeğin pipisi nasıl olmalı?
  2. Sünnet sonrası bebek pipisi nasıl olur?
  3. Sünnet olan bebek pipisi kaç günde iyileşir?
  4. Gömük pipi ne zaman düzelir?
  5. Sünnet olan bebeğin pipisi nasıl korunur?
  6. Sünnet olan bebek yan yatabilir mi?
  7. Çocuğun Pipisiyle neden oynaması?
  8. Sünnet sonrası yapışıklık olmaması için ne yapılmalı?
  9. Sünnet olan bebeğin ağrısına ne iyi gelir?
  10. Sünnet sonrası kabuklanma olur mu?

Yeni doğan erkek bebeğin pipisi nasıl olmalı?

Yeni doğan bebeğin pipisinin boyu yine normal boyutlardadır fakat, yeni doğan erkek bebeğin bedenindeki yağ tabakasında gizlenir. Yeni doğan erkek bebeklerde görülebildiği gibi ilerleyen yaşlarda ve obez ergenlerde de görülebilir. Bazı durumlar cerrahi müdahaleye gerek kalmadan düzelebilir.

Sünnet sonrası bebek pipisi nasıl olur?

Bazı çocukların sünnet derisi pipisinin baş tarafına yapışıktır. Sünnetten sonra bu çocuklarda pipinin baş tarafında, sulanma, şişlik ve küçük yara şeklinde sarımsı akıntılı kabuklanmalar oluşabilir ve bu durum yapılan bakımla zaman içinde geçmektedir. İyileşme süreci ve yaranın durumu çocuktan çocuğa değişir.

Sünnet olan bebek pipisi kaç günde iyileşir?

Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir.

Gömük pipi ne zaman düzelir?

En yaygın neden kasık kemiğinin üstünde olması gerekenden daha fazla yağ dokusunun olmasıdır. Doğum ile birlikte bu yağ tabakasında azalma meydana gelebilir ve saklı penis durumu çocukların yaklaşık 8 ila 10 yaşına gelmesiyle birlikte düzelebilir.

Sünnet olan bebeğin pipisi nasıl korunur?

Her bez değişiminde bezin pipinin denk geldiği yerine pişik kremi sürün. Böylece pipinin üzerindeki losyonun bez tarafından emilmesini engellemiş olursunuz. Bebek bezi sıkıca kapatılmalı, pipi açıkta bırakılmamalı. Geceleri de aynı şekilde 4 saati geçirmeden losyon uygulayın.

Sünnet olan bebek yan yatabilir mi?

Sünnetten sonra hiçbir hareket kısıtlılığı gerekmez. çocuk istediği şekilde yatabilir, hereket edebilir.Bebek önceden nasıl tutuluyorsa,yatırılıyorsa aynı şekilde tutulup yatırılır.

Çocuğun Pipisiyle neden oynaması?

Erkek olsun kız olsun çocuklarda genital bölgenin iyi temizlenmemesi, alerjik durumlar nedeniyle pişik, kaşıntı gibi sorunlara neden olabiliyor. Bazen de bu bölgede enfeksiyona bağlı yaralar ortaya çıkıyor. Çocuk da bu kaşıntıyı gidermek için cinsel organıyla oynuyor.

Sünnet sonrası yapışıklık olmaması için ne yapılmalı?

Ayrıca bu yapışıklıklar geç dönemde çok sert doku hale gelebilir. Bu nedenle sünnetin geç döneminde de (genelde üçüncü haftada) doktorunuz tarafından kontrol edilmeli ve size bu masaj öğretilmelidir. Birkaç haftalık masaj ve kontrolden sonra artık bu yapışma olasılığı azalacaktır.

Sünnet olan bebeğin ağrısına ne iyi gelir?

Anne sütü ağrıyı azaltmada çok etkilidir. Öncelikle bebeğinizi besleyin. Geçmezse ağrı kesici kullanın. Size reçete edilen paracetamol içeren şurubu ağrı olduğu sürece 4 saat aralıklarla verebilirsiniz.

Sünnet sonrası kabuklanma olur mu?

Sünnetten 4-5 gün sonra sünnet olan bölgede ve penisin başında kabuklanma olabilir. Banyo yapmaya başladıktan sonra 1- 2 hafta içinde bu kabuklar dökülecek ve penis daha normal gözükecektir. Sünnet sırasında cilt ve mukozayı birleştirmek için kullanılan dikişler 2-3 hafta içinde kendiliğinden düşecektir.