Mesnetlemek ne demek?

İçindekiler:

  1. Mesnetlemek ne demek?
  2. Mesnetsiz nedir cümle içinde kullanımı?
  3. Meşrebime ne demek?
  4. Her türlü izahtan vareste ne demek?
  5. İsnad tenkidi ne demek?
  6. Mertek nedir Mimari?
  7. Zımni hukukta ne demek?
  8. Osmanlıda zımni ne demek?

Mesnetlemek ne demek?

Mesnetleme nedir? Bir cismin ya da sistem yapısının genel olarak yatay doğrultuda ve düşey doğrultuda ötelenme ve dönme hareketlerini yapmasını engellemek üzere olan hareketli, ankastre ya da sabit yapılı bulunan sistemlere mesnet denilmektedir.

Mesnetsiz nedir cümle içinde kullanımı?

Cümle içinde kullanımı; "Mesnetsiz iddialar ile kimseyi suçlayamazsınız."

Meşrebime ne demek?

Anlamı ise, 'Mizaç, huy ve davranış ile yaratılış' şeklinde ifade edilmektedir. ''Bu kadın tam meşrebime uygun biridir.'' Yukarıdaki cümlede de görüldüğü gibi bir kadının kendi davranışları ile uyumlu olduğunu anlatıyor.

Her türlü izahtan vareste ne demek?

1) açıklanamaz, izah edilemez. 2) söz konusu ifade izah gerektirmeyecek kadar açık durumlar için söylenir genellikle...

İsnad tenkidi ne demek?

Müselsel adıyla da bilinen isnat zinciri, günümüze kadar ulaşan hadislerin kaynağına ulaşmak için başvurulan bir yöntemdir. İsnad Tenkidi: Bir sözü ya da davranışı birine dayandırmak, onunla birlikte anmak demektir.

Mertek nedir Mimari?

Ahşap çatıda mahyadan oluklara kadar uzanıp örtüden gelen yükleri taşıyan ve aşıklara ileten, çoğu 3/10, 4/10, 5/10, 5/12cm kesitli ağaçlara verilen ad. Mertek Çatısı: Yalnızca merteklerden meydana gelen ahşap, beşik örtüsü çatı.

Zımni hukukta ne demek?

Bu nedenle zımnen kelimesinin hukuktaki karşılığı merak ediyor. Zımnen hukukta üstü kapalı, açık olmadan ve dolayısıyla anlatılan anlamlarına gelmektedir.

Osmanlıda zımni ne demek?

Mesela Osmanlı Devletinde bulunan Hristiyan ve Yahudilere zimmi denilir. Yahudi ve Hristiyanların zimmi, yani zimmet altında olması demek, epistemolojik olarak Yahudi ve Hristiyanların Osmanlıda korunmasını getirmiştir. ... Yani zimmilerin tüm haklarının korunması ve mevcudiyeti esastır. Zimmete para geçirmede olduğu gibi.