Radikal manası nedir?

İçindekiler:

  1. Radikal manası nedir?
  2. Radikal tip ne demek?
  3. TDK radikal ne demek?
  4. Karar Nedir Türk Dili?
  5. Radikal insanlar ne demek?
  6. Radikal islamcı ne demek?
  7. Radikal bir insan ne demek?
  8. Radikal nedir ve örnekleri?
  9. Karar ne demek hukuk?
  10. Radikal Müslüman ne demek?
  11. Radikal siyaset ne demek?
  12. Radikal tedavi ne demek?
  13. Radikal nasıl oluşur?
  14. E devlet Gerekceli karar ne demek?
  15. Gerekçeli karar ne zaman çıkar?
  16. Radikal solcu ne demek?
  17. Radikal değişiklikler ne demek?

Radikal manası nedir?

TDK'ya göre radikalin anlamı, ''kökten'' olarak açıklanmaktadır. Radikal Nedir? Sözcük; terminolojide dini, siyası veya toplumsal aşırılığı betimlemektedir. Bu aşırılığın kökenleri tamamıyla reddetmek üstüne kurulu olduğu gibi kökenlere bağnazlık seviyesinde bağlılık biçiminde de tezahür edilmektedir.

Radikal tip ne demek?

Radical terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Radical teriminin tıbbi anlamı; a. n. 1. Bir olayın esas sebebi ile ilgili veya bu sebebe yönelmiş, radikal; 2.

TDK radikal ne demek?

Radikal kelimesinin de Türk Dil Kurumunda bir karşılığı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumunda radikal kelimesinin anlamı kökten manasına gelmektedir. Mana olarak da radikal şekilde en keskin şekilde manasına gelir.

Karar Nedir Türk Dili?

Karar Nedir Türk Dili? Türkçe Sözlük'te ise karar, “(1) Bir iş veya sorun hakkında düşünülerek verilen kesin yargı. (2) Herhangi bir durum için tartışılarak verilen kesin yargı, hüküm. (3) Bu yargıyı bildiren belge.” şeklinde tanımlanmaktadır.

Radikal insanlar ne demek?

Radikal insan ifadesi günümüzde iki anlama karşılık gelmektedir. Bunlardan ilki, "yaşama biçimlerini, yaşama ilişkilerini eleştirip kökten değiştirme eğiliminde olan kimse" diğeri ise "siyasi, dini ya da toplumsal herhangi bir meseleyi aşırılık derecesinde savunan kişi" şeklindedir.

Radikal islamcı ne demek?

köktendincilik veya Radikal İslam, İslami kavramların uç derecede muhafazakâr yorumu için kullanılmaktadır. ... İslami köktendincilik, çoğunlukla Müslüman ülkelerde yer alan çok sayıda dinî hareket ve politik partiyi tanımlamakta kullanılmaktadır.

Radikal bir insan ne demek?

Radikal insan ifadesi günümüzde iki anlama karşılık gelmektedir. Bunlardan ilki, "yaşama biçimlerini, yaşama ilişkilerini eleştirip kökten değiştirme eğiliminde olan kimse" diğeri ise "siyasi, dini ya da toplumsal herhangi bir meseleyi aşırılık derecesinde savunan kişi" şeklindedir.

Radikal nedir ve örnekleri?

Tarihsel olarak radikal terimi bir moleküle ekli olan ve kimyasal tepkimede değişmeyen kısımları için kullanılırdı. Günümüzde bunlar için fonksiyonel grup terimi kullanılmaktadır. Örneğin, metil alkolün bir metil radikali ve bir hidroksil radikalinden oluştuğu söylenirdi.

Karar ne demek hukuk?

Yargılama sonunda davanın esası hakkında verilen nihai karar, hükümdür. Hüküm, yargılamanın sona erdiği duruşmada verilir ve tefhim (duruşmada sözlü bildirim) olunur. Tüm mahkemelerde hükmün tefhimi, hüküm sonucunun duruşma tutanağına geçirilerek taraflara duruşmada okunması yoluyla gerçekleştirilir.

Radikal Müslüman ne demek?

Radikal İslam diğer dinlere karşı tolerans göstermeden ve laiklik karşıtı olan bakış açısıdır. Diğer ismi de Köktendinciliktir. Bu terim Kitab-ı Mukaddes ile ortaya çıkmıştır. ... Radikal İslam dinin temel prensiplerine sıkı sıkıya bağlıdır.

Radikal siyaset ne demek?

Radikalizm veya köktencilik; köktenci yöntemlerle değerler sistemi ve devrimsel yollar çerçevesinde toplumsal değişim ve toplumsal yapılara odaklanan siyasi ilkeleri savunur. Kullanımı toplumsal düzeni büyük oranda etkileyen değişimler içeren aşırı siyasi reformlar üretmeye çalışmak veya bunları desteklemek. ...

Radikal tedavi ne demek?

Radikal tedavi (rasyonel); ilaçla hastalığın nedeninin tamamen ortadan kaldırılmasıdır.

Radikal nasıl oluşur?

Normal bir molekülün elektron kaybetmesi ile serbest radikal formu oluşur. Örneğin; C vitamini hücresel bir antioksidandır. Serbest radikallere tek elektron verip radikalleri indirgerken kendilerinin radikal formunu oluştururlar. Yine normal bir moleküle elektron transferi ile de serbest radikaller oluşur.

E devlet Gerekceli karar ne demek?

Vatandaşların e devlet ya da UYAP üstünden yaptıkları sorgulamalarda “gerekçeli karar yazıldı” ile karşılaşabilir. Gerekçeli karar yazıldı demek davaya bakan hakimin mahkeme içinde taraflara tefhim etmiş olduğu hükmün fırkasına “ hangi hukuksal nedenlere” bağlı olarak ulaştığını göstermektedir.

Gerekçeli karar ne zaman çıkar?

Somut olayda ilk derece mahkemesi hükmün özetini yazdırarak kararı tefhim etmiştir. 6100 sayılı Kanun uyarınca Mahkemenin en geç bir ay içinde gerekçeli kararı yazarak tebliğe çıkartması gerekmektedir.

Radikal solcu ne demek?

Aşırı sol (Radikal sol ya da İngilizcesiyle far-left), komünist ve sosyalist siyasi partilerin solunda yer alan ve statükoyu reddeden, tam devrim yanlısı hareketlerin tümü. Köklü yapısal reformlardan yanadır.

Radikal değişiklikler ne demek?

Latince "kök" anlamına gelen radix sözcüğünden türemiştir. Kullanımı toplumsal düzeni büyük oranda etkileyen değişimler içeren aşırı siyasi reformlar üretmeye çalışmak veya bunları desteklemek.