Enginlere sığmam ne demek?

İçindekiler:

  1. Enginlere sığmam ne demek?
  2. Enginlere sığmam taşarım Engin ne demek?
  3. Engin ne demek istiklal marşı?
  4. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım daki Engin ne demek?
  5. Serhaddım var ne demek?
  6. Ebediyen ne demek istiklal marşı?
  7. Ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlal ne demek?

Enginlere sığmam ne demek?

"Enginlere sığmam taşarım" dizesi, ben öznesiyle oluşturulmuş; Türk halkının hür bir hayata nasıl cesaretle sahip çıktığı, özgürlük ve vatanları için canlarını feda edebilecekleri, bu uğurda önüne çıkan tüm engelleri nasıl savuşturduğu anlatılmıştır.

Enginlere sığmam taşarım Engin ne demek?

Bu sözcük uçsuz bucaksız, genişlik anlamındadır. Buradaki anlamıda sözcükteki anlamıyla aynıdır. Soruda verilen cümle İstiklal Marşı'ndan alınmıştır.

Engin ne demek istiklal marşı?

ENGİN: Ucu bucağı görünmeyecek kadar geniş, çok geniş, vâsi. AFAK: Ufuklar. ZIRH: Savaşlarda ok, kılıç, vb. silahlardan korunmak için giyilen, demir ve tel levhalardan yapılmış giysi. İMAN: İnanç.

Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım daki Engin ne demek?

Cevap: Yırtarım dağların enginlere sığmam taşarım; İçimdeki bu coşkuyla ve sevgiyle hiçbir yere sığmam, en uçsuz bucaksız yerlerden bile taşarım. Hiçbir şey bana zor gelmez, içimdeki bu vatan sevgisi olduğu sürece en zor, en uçsuz bucaksız görünenleri bile halledebilirim.

Serhaddım var ne demek?

İstiklal marşındaki ”benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var” cümlesinde ”serhad” sözcüğünün anlamı nedir. Serhad kelimesinin sözlük anlamı “sınır boyu” demektir. Burada ise Batıya karşı iman dolu bir yüreğin hazır hazır ve güçlü olduğu anlatılmıştır.

Ebediyen ne demek istiklal marşı?

İstiklal marşımızda geçen izmihlal kelimesi, yıkılma, çökme anlamına gelmektedir. İstiklâl marşı içerisinde ise şu kelimede geçmektedir. 'Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.

Ebediyyen sana yok ırkıma yok izmihlal ne demek?

12 Mart 1921-“Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal”: Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!.. TÜRKLERİN ATA ÖĞÜDÜ; KORMA !… diye başlar.