Reçel Şekerlenirse ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Reçel Şekerlenirse ne yapmak lazım?
  2. Ham incir reçeli neden şekerlenir?
  3. Kabak reçeli Şekerlenmesin diye ne yapılır?
  4. Çok koyu olan reçel nasıl sulandırılır?
  5. Incir reçeli Şekerlenmemesi için ne yapmalı?
  6. Kışlık reçel nasıl Kavanozlanır?
  7. Reçel Kavanozu neden ters çevrilir?
  8. Balın Şekerlenmemesi için ne yapmalı?
  9. Bal Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?
  10. Reçelin koyu olması için ne yapmalı?
  11. El yapımı reçel nasıl saklanır?

Reçel Şekerlenirse ne yapmak lazım?

Reçelin şekerlenmesi halinde yapılabilecek farklı işlemler vardır. Eğer şekerlenme miktarı çok fazla değilse ve yeni başlamışsa, o bölgeyi alarak atabilir ya da sıcak bir su içerisinde kavanoz ile birlikte bekletebilirsiniz. Ancak fazla ise reçel içerisine bir miktar su ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz.

Ham incir reçeli neden şekerlenir?

Kıvamı, meyve, şeker oranı dengeli olmamasının yanı sıra saklama koşulları da reçelin şekerlenmesi ve küflenmesine neden olabilir. ... Reçellerin şekerlenmesini engellemek için reçel kaynatılırken fazla su ilave edilmemelidir. Yani reçelin kıvamlı olması önemlidir. Ne fazla sulu ne de kıvamı fazla koyu olmamalıdır.

Kabak reçeli Şekerlenmesin diye ne yapılır?

Kaynamanın ilerleyen dakikalarında (ocaktan almaya yakın) limon veya limon tuzu atın. Bu, reçelinizin istenilen kıvama gelmesine ve uzun süre şekerlenmeden saklamanıza yardımcı olur.

Çok koyu olan reçel nasıl sulandırılır?

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Incir reçeli Şekerlenmemesi için ne yapmalı?

Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır.

Kışlık reçel nasıl Kavanozlanır?

Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.

Reçel Kavanozu neden ters çevrilir?

Ancak kavanozun ağzını sıkı sıkı kapatmak bunun için yeterli değil. Zira kavanozu ters çevirmezseniz çıkan hava kabarcıkları kapağı zorlayacak ve reçelin havayla temas etmesine yol açacaktır. Ters çevirmek ise bu hava kabarcıklarının oluşmasına engel olacaktır.

Balın Şekerlenmemesi için ne yapmalı?

İçine reçel ya da bal kavanozunu oturtun. Kabın ateşe dayanıklı olması lazım çünkü bir süre ateşte kaynatacağız. Kısık ateşte kabı kısa süre kaynatın. Şekerlenen kavanoz hızlı bir şekilde ilk günkü haline dönecektir.

Bal Şekerlenmemesi için ne yapmak lazım?

İçine reçel ya da bal kavanozunu oturtun. Kabın ateşe dayanıklı olması lazım çünkü bir süre ateşte kaynatacağız. Kısık ateşte kabı kısa süre kaynatın. Şekerlenen kavanoz hızlı bir şekilde ilk günkü haline dönecektir.

Reçelin koyu olması için ne yapmalı?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

El yapımı reçel nasıl saklanır?

Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.