Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim atar?

İçindekiler:

  1. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim atar?
  2. Devlet Denetleme Kurulu Kim adına denetler?
  3. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu neleri denetler?
  4. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı nasıl seçilir?
  5. DDK başkan ve üyelerini kim seçer?
  6. 1982 Anayasasına göre Devlet Denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?
  7. Milli güvenliğin sağlanmasından kim sorumludur?

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı kim atar?

MADDE 10- (1) Kurul Başkanı ve üyeleri, yükseköğrenimlerini bitirdikten sonra en az on iki yıl devlet hizmetinde başarıyla çalışmış ve temayüz etmiş olan kimseler arasından Cumhurbaşkanınca atanır.

Devlet Denetleme Kurulu Kim adına denetler?

* 5 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle (CBK) Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) verilen yetkiye göre DDK, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara bağlı ve ilgili kuruluşları, meslek örgütlerini ve işçi ve işveren örgütlerini, dernekleri ve vakıfları denetleyebilecek.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu neleri denetler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, kamuya yararlı dernekler, vakıflar, kooperatifler, birlikler ile bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştirakleri de Devlet Denetleme Kurulu tarafından denetlenebilecek.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı nasıl seçilir?

Devlet Denetleme Kurulu Başkanını üyeler arasından Cumhurbaşkanı seçer. Başkanın görev süresi iki yıldır. Kurul Başkanlığının ve Kurul üyeliğinin boşalması halinde, yeni seçilenler eskilerinin sürelerini tamamlarlar.

DDK başkan ve üyelerini kim seçer?

Kurulun Oluşması Devlet Denetleme Kurulu dokuz üyeden oluşur. Bu üyeler, yüksek öğrenimlerini bitirdikten sonra en az oniki yıl Devlet hizmetinde başarı ile çalışmış ve temayüz etmiş olan tecrübeli kimseler arasından Cumhurbaşkanınca atanır. İki yılda bir Kurul üyelerinden üçte biri yenilenir.

1982 Anayasasına göre Devlet Denetleme Kurulunun görevleri nelerdir?

Devlet Denetleme Kurulu, yönetimin hukuka uygunluğunu, düzenli ve verimli işleyişini denetlemek ve sağlamakla görevli, cumhurbaşkanlığına bağlı anayasal organ.

Milli güvenliğin sağlanmasından kim sorumludur?

1982 Anayasası'nın 118'inci maddesi Milli Güvenlik Kurulu'nu; Devletin milli güvenlik siyasetinin tayini, tespiti ve uygulanması ile ilgili alınan kararları ve gerekli koordinasyonun sağlanması konusundaki görüşlerini Bakanlar Kurulu'na bildirmekle görevli kılmıştır.