Su çiçeği önce nerede başlar?

İçindekiler:

  1. Su çiçeği önce nerede başlar?
  2. Su çiçeği hangi bölgelerde çıkar?
  3. Su çiçeği çıkaran banyo yaptırılır mı?
  4. Çocuğun su çiçeği olduğunu nasıl anlarım?

Su çiçeği önce nerede başlar?

Döküntüler öncelikle gövdeden başlar, sonrasında baş ve ayaklara yayılır. Ateş ise 1 ila 4 gün sürer. Kızarıklık önce küçük parçacıklar halinde ortaya çıkar ve daha sonra kabarcıklar ve bunu takiben yara kabuğu haline döner. Suçiçeği geçiren çoğu kişi hastalığı hafif olarak geçirir.

Su çiçeği hangi bölgelerde çıkar?

Çiçek hastalığında görülen deri döküntüleri, içi su dolu kabarcıklar şeklindedir. Yüzde, saç derisinde, boyun kısmında, göbek ve en çok da sırt bölgesinde ağırlıklı olur. Bu kabarcıklar kızarıklığa sahiptir ve kaşıntı yaparlar.

Su çiçeği çıkaran banyo yaptırılır mı?

Anne ve babalar suçiçeği hastalığı geçiren çocuklarını ılık suyla banyo yaptırabilir. Fakat hastalığı kaptıktan 3 gün sonra banyo tavsiye edilir. Çünkü yıkanma ve kurulanma sırasında içi sıvı dolu kabarcıkların patlaması, yaraların enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Çocuğun su çiçeği olduğunu nasıl anlarım?

İlk 1-2 gün hafif ateş, halsizlik, burun akıntısı gibi bulgular olur. 1-2 gün bu hafif bulguların arkasından döküntü başlar. Döküntüler vezikülerdir, yani içi sıvıyla doludur. Genelde çocukların yüzünde, saçlı derinin içinde, boynunda, karnında, sırtında olur. Döküntü kollarda daha az görülür.